Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν στον 27χρονο βομβιστή του Μανχάταν

Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν στον 27χρονο βομβιστή του Μανχάταν Facebook Twitter
0

Κατηγορίες για τρομοκρατικά αδικήματα απαγγέλθηκαν σε βάρος του 27χρονου Akayed Ullah, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Νέα Υόρκη, αφότου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, με τον οποίο ήταν ζωσμένος.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια υπόγεια διάβαση στο Μανχάταν, ανάμεσα στην Times Square και τον σταθμό λεωφορείων Port Authority. Ο 27χρονος, μετανάστης από το Μπανγκλαντές, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα από την έκρηξη. Τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι ο Akayed Ullah κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου, για στήριξη τρομοκρατικής ενέργειας και για τρομοκρατική απειλή.

Σε βάρος του ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.


Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως εμπνεύστηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν Χριστούγεννα σε μέρη της Ευρώπης, και πως επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο αφότου είδε πολλές εορταστικές αφίσες στους τοίχους.


Όπως μετέδωσαν οι New York Times, ο 27χρονος ανέφερε ότι σχεδίασε την επίθεση λόγω των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον τζιχαντιστών στη Συρία και αλλού.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υποστήριξε ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε» την πράξη του από τζιχαντιστικές οργανώσεις και ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ