Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη Χαμάς

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη Χαμάς Facebook Twitter
0

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη Δευτέρα αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Η δεύτερη αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Σε αντίδραση για την εκτόξευση της ρουκέτας, ένα άρμα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την εκτόξευση της πρώτης ρουκέτας ο ισραηλινός στρατός. Δεν διευκρινίζεται σε αυτό το δελτίο Τύπου πού ακριβώς έπεσε η ρουκέτα, ή αν προκάλεσε θύματα.

Μετά την αναχαίτιση της δεύτερης ρουκέτας, άρματα μάχης και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ έπληξαν θέσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε αργότερα το ισραηλινό επιτελείο.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε από την παλαιστινιακή πλευρά μέχρι στιγμής.

Επρόκειτο για τις πρώτες εκτοξεύσεις ρουκετών από Παλαιστίνιους μετά το βράδυ της Παρασκευής. Ο ισραηλινός στρατός ανταπέδωσε με αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα το Σάββατο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο Παλαιστίνιοι, μέλη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ισραήλ από τα εδάφη που ελέγχει.

Η κλιμάκωση της έντασης ακολουθεί την ανακοίνωση που έκανε την Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι αποφάσισε οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Από εκείνη την ημέρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας διαδήλωσαν και συγκρούστηκαν με ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς. Συνολικά, τέσσερις Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί στα επεισόδια αυτά.

πηγή: AΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ