Ποιος είναι ο Richard Spencer και γιατί του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ευρώπη για πέντε χρόνια

Ποιος είναι ο Richard Spencer και γιατί του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ευρώπη για πέντε χρόνια Facebook Twitter
0

Ένας από τους πιο διαβόητους Αμερικανούς ακροδεξιούς και υπέρμαχος της ανωτερότητας της «λευκής φυλής», ο Richard Spencer, δεν έχει πλέον το δικαίωμα να επισκεφτεί καμία από τις 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο PAP που επικαλείται πηγές μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στον Spencer απαγορεύτηκε η είσοδος στη ζώνη Σένγκεν για πέντε χρόνια. 

Ο 39χρονος ακτιβιστής που συμπεριλαμβάνεται στους πρωτεργάτες του ρατσιστικού, αντισημιτικού και αντιμεταναστευτικού κινήματος «alt-right», είχε πιαστεί από το φακό να φωνάζει συνθήματα όπως «Χέιλ Τραμπ» ή να επιδίδεται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης στην Ουάσινγκτον πέρυσι. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τού απαγορεύεται η είσοδος στη ζώνη Σένγκεν καθώς το 2014 του είχε επιβληθεί τριετής αποκλεισμός όταν είχε συλληφθεί στην Ουγγαρία ενώ σχεδίαζε την οργάνωση ενός συνεδρίου. 

Ο ίδιος, μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να καταθέσει έφεση επί της νέας απαγόρευσης. 

«Η πολωνική κυβέρνηση μου συμπεριφέρεται σαν να είμαι εγκληματίας. Είναι τρελό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν έχω κάνει τίποτα. Για ποιο πράγμα με κατηγορούν;»

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Spencer ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε μία συγκέντρωση εθνικιστών στο Σάρλοτσβιλ, όταν ένας οδηγός έριξε εσκεμμένα -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιδιαδηλωτές, σκοτώνοντας μία γυναίκα. 

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM