Μέσα σε τρεις ημέρες διασώθηκαν 1500 μετανάστες στη Μεσόγειο - Νεκρή μια γυναίκα

Μέσα σε τρεις ημέρες διασώθηκαν 1500 μετανάστες στη Μεσόγειο - Νεκρή μια γυναίκα Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή την Πέμπτη πάνω σε ένα πλεούμενο που κινδύνευε, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα, ανατολικά της Λιβύης.

Tην είδηση γνωστοποίησε η οργάνωση SOS Méditerranée.


Συνολικά περίπου 1.500 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια περίπου δεκαπέντε επιχειρήσεων διάσωσης οι οποίες εκτυλίχθηκαν στα διεθνή ύδατα, ανοικτά της Λιβύης.


Το θύμα βρέθηκε πάνω σε ένα φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 16 γυναίκες και 34 παιδιά, κυρίως από την Ερυθραία, τους οποίους διέσωσε το πλοίο Aquarius, το οποίο έχει ναυλώσει η SOS Méditerranée.


Επιβαίνοντες στο φουσκωτό εξήγησαν στο ιατρικό προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που συμμετείχαν στην αποστολή του Ακουάριους ότι η νέα γυναίκα πέθανε αμέσως μετά τον απόπλου, λόγω των επιπλοκών που αντιμετώπιζε εξαιτίας μιας πρόσφατης γέννας. Προ ημερών, το παιδί της είχε γεννηθεί νεκρό, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αυτούς.


Το Ακουάριους πήρε μέρος την Τετάρτη σε άλλες δύο επιχειρήσεις, η μία από τις οποίες έγινε σε συνεργασία με ένα πλοίο του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού και επέτρεψε να διασωθούν 279 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου εκατό γυναίκες και παιδιά.


Τους διασωθέντες παρέλαβε από το Ακουάριους το σκάφος Diciotti του ιταλικού Λιμενικού Σώματος.
Το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Ρώμη ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης πως άλλοι 1.100 άνθρωποι διασώθηκαν την προηγουμένη στην κεντρική μεσόγειο σε 11 επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας περίπου 114.600 μετανάστες έχουν φθάσει μέχρι τώρα στις ιταλικές ακτές από την 1η Ιανουαρίου· ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά σχεδόν 32% σε σύγκριση με αυτόν που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.


Η μείωση σημειώθηκε κυρίως το δεύτερο εξάμηνο, με τις αφίξεις να πέφτουν στις 11.500 τον Ιούλιο (23.500 τον Ιούλιο του 2016) και στις 5.900 τον Οκτώβριο (27.300 έναν χρόνο νωρίτερα).


Σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισήμανε ότι οι μετανάστες που περνούν από την ανατολική Μεσόγειο, μέσω Τουρκίας, αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο (στους 3.300 τον Ιούλιο, τους 4.500 τον Αύγουστο και τους 6.600 τον Σεπτέμβριο).


Την 20ή Νοεμβρίου η Ύπατη Αρμοστεία είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο είναι περίπου 3.000 φέτος. Στον αριθμό αυτό προστίθενται άλλοι 57 νεκροί μετανάστες στους ευρωπαϊκούς δρόμους και στα ευρωπαϊκά σύνορα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ