Αυστρία: Έψαχνε το ροζάριό του για να προσευχηθεί ενώ οδηγούσε και σκότωσε τον τροχονόμο

Αυστρία: Έψαχνε το ροζάριό του για να προσευχηθεί ενώ οδηγούσε και σκότωσε τον τροχονόμο Facebook Twitter
3

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας οδηγός ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε έναν τροχονόμο στην Αυστρία καθώς αντί να προσέχει στον δρόμο έψαχνε στο αυτοκίνητό του το ροζάριό του για να προσευχηθεί.


Ο 45χρονος άνδρας κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όμως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι ο εθελοντής τροχονόμος δεν φορούσε το ειδικό φθορίζον γιλέκο, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο του Βελς, στη βόρεια Αυστρία.


Ο οδηγός παραδέχτηκε ότι είχε αφαιρεθεί και εξήγησε ότι όταν σημειώθηκε το δυστύχημα, έψαχνε το ροζάριό του στη θέση του συνεπιβάτη για να προσευχηθεί.


Το δυστύχημα σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο σε έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της Αυστρίας, δυτικά της Βιέννης. Το θύμα, ηλικίας 74 ετών, ασκούσε περιστασιακά καθήκοντα τροχονόμου. Ο δικαστής υπενθύμισε ότι όταν είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, η προσοχή μας πρέπει να στρέφεται αποκλειστικά στην οδήγηση.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ