Ο Σόιμπλε απαγορεύει το Twitter στη γερμανική Βουλή

Ο Σόιμπλε απαγορεύει το Twitter στη γερμανική Βουλή Facebook Twitter
0

Σύσταση τους Γερμανούς βουλευτές να μην «τιτιβίζουν» στο Twitter και να μην παίρνουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Μπούντεσταγκ έκανε ο νέος πρόεδρος του σώματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε επιστολή του προς τους βουλευτές, ο 75χρονος πολιτικός σημειώνει ότι «η χρήση συσκευών που παίρνουν φωτογραφίες, οι αναρτήσεις στο Twitter και η διάδοση ειδήσεων για τις εργασίες της Ολομέλειας είναι [ενέργειες] απρεπείς και συνεπώς ανεπιθύμητες» κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του κοινοβουλίου.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η χρήση συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ πρέπει να γίνεται λελογισμένα και ανάλογα με τις ανάγκες της εργασίας τους.

Αρκετοί βουλευτές αντέδρασαν στη σύσταση του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία μου κουβέντα επί του θέματος» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η συντηρητική βουλευτής Ντόροθι Μπερ, η οποία με περισσότερους από 64.000 followers βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προσώπων της πολιτικής σκηνής στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία.

«Μπορούμε να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου σε απευθείας μετάδοση, αλλά δεν μπορούμε να τουιτάρουμε από εκεί» ήταν το μήνυμα του συναδέλφου της, του κόμματος των Φιλελευθέρων, Φρανκ Σίτα.

«Μια επιστολή γραμμένη με το χέρι μέσα από την αίθουσα θα ήταν ΟΚ; Δεν βγάζει νόημα!».

Το Reuters σημειώνει ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτά τα tweet εστάλησαν μέσα από την αίθουσα της ολομέλειας.

Σημειώνεται ότι το 2012 ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε «πιάστηκε» από τον φακό της κρατική τηλεόρασης ARD να παίζει Σουντόκου στο τάμπλετ του ενώ βρισκόταν σε συνεδρίαση της Μπούντεσταγκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ