Έζησαν 10 χρόνια με τα κεφάλια ενωμένα, τώρα θα τις χωρίσουν και μάλλον μια μόνο θα επιζήσει

Έζησαν 10 χρόνια με τα κεφάλια ενωμένα, τώρα θα τις χωρίσουν και μάλλον μια μόνο θα επιζήσει Facebook Twitter
0

Οι γονείς δύο σιαμαίων δίδυμων αδερφών στις Φιλιππίνες αποφάσισαν να πάρουν ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο στη ζωή τους χάνοντας ένα από τα δύο παιδιά τους.

Ο λόγος για την Joy και Joyce Magsino, 10 ετών από τις Φιλιππίνες που γεννήθηκαν ενωμένες στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο μέτωπο. 

Έζησαν 10 χρόνια με τα κεφάλια ενωμένα, τώρα θα τις χωρίσουν και μάλλον μια μόνο θα επιζήσει Facebook Twitter

Οι γιατροί λένε στους γονείς των σιαμαίων ότι η μόνη λύση είναι η εγχείρηση η οποία ωστόσο θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της μίας από τις δύο αδερφές.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, απαιτούνται 75.000 δολάρια για την χειρουργική επέμβαση, αλλά τόσο ο 30χρονος πατέρας Patrick Magsino όσο και η μητέρα των κοριτσιών, Jomarie, δεν είναι σε θέση βρουν τα απαιτούμενα χρήματα.

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα είχε αρχικά προσφερθεί να πληρώσει την ιατρική περίθαλψη των κοριτσιών, αλλά σταμάτησε την οποιαδήποτε χορήγηση βοήθειας το 2014 όταν οι γιατροί είπαν ότι η εγχείρηση θα μπορούσε να σκοτώσει τα σιαμαία. 

 

Έζησαν 10 χρόνια με τα κεφάλια ενωμένα, τώρα θα τις χωρίσουν και μάλλον μια μόνο θα επιζήσει Facebook Twitter

Σήμερα οι γονείς των κοριτσιών δημοσίευσαν φωτογραφίες από τις κόρες τους στο νοσοκομείο San Juan, που βρίσκεται ανατολικά της Μανίλα, όπου τα σιαμαία υποβλήθηκαν σε κάποιες ιατρικές προετοιμασίες λίγο πριν την χειρουργική επέμβαση.

Δεν είναι σαφές πώς ο Patrick, ο οποίος κερδίζει μόλις 6 λίρες την ημέρα, και η Jomarie, η οποία εργάζεται ως υπηρέτρια στο Κατάρ, κατάφεραν να βρουν τα χρήματα για την εγχείρηση.

Τον Σεπτέμβριο ένας εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωνε: «Οι γιατροί ανέφεραν ότι η επέμβαση θα είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς ένα νεύρο συνδέει τα κορίτσια και θα έπρεπε να κοπεί και να ξανά συνδεθεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αλλιώς θα πεθάνει μια από τις δύο αδερφές». Τότε ήταν η στιγμή που το φιλανθρωπικό ίδρυμα απέσυρε την χρηματοδότησή  του.

Ο πατέρας των κοριτσιών είχε υποστηρίξει σε εκείνη τη φάση:

«Προσπαθούμε σκληρά να βρούμε τα κονδύλια τα τελευταία πέντε χρόνια αφότου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια μπορούν να χωριστούν, αλλά δεν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε ούτε το ένα τρίτο των εξόδων μέχρι τώρα. Αναζητώ βοήθεια από νοσοκομεία σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ινδία. Θα ήμουν ανοικτός σε οποιαδήποτε βοήθεια για την ασφάλεια και των δύο κοριτσιών μου. Επίσης, θα πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος με τα έξοδα, διότι μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε την περίθαλψή τους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ