Ιράκ: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 80 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά

Ιράκ: Τουλάχιστον 24 νεκροί και 80 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας σε πολυσύχναστη αγορά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη του βόρειου Ιράκ, Τουζ Χουρματού. Ο βομβιστής καμικάζι οδήγησε ένα φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μια γεμάτη με κόσμο αγορά.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως μια «σφοδρή έκρηξη» συνέβη κοντά σε μια αγορά οπωροκηπευτικών στην πόλη, νότια του Κιρκούκ, χωρίς να αναφέρει άμεσα αριθμό θυμάτων της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Άντελ Χακούρ αλ Μπαγιάτι τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν, ανέφερε ο γιατρός Μοχάμεντ Καμάλ από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Οι στρατιωτικές αρχές έκαναν λόγο για 17 νεκρούς και 36 τραυματίες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άμαχοι, τόνισαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη Τουζ Χουρματού, μια πόλη 150.000 κατοίκων, διαμένουν Τουρκμένοι, Κούρδοι και Άραβες. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM