Επιχείρηση «σκούπα» στη Γερμανία: Συνέλαβαν μέλη του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση τα Χριστούγεννα

Επιχείρηση «σκούπα» στη Γερμανία: Συνέλαβαν μέλη του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
1

Με μια επιχείρηση «σκούπα», η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων τα οποία θεωρούνταν ύποπτα για διασύνδεσή τους με το Ισλαμικό Κράτος. 

Υπάρχει, δε, βάσιμη υποψία πως ετοίμαζαν χτύπημα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. 

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε έξι άτομα ως ύποπτα «για την προετοιμασία επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης. Το σχέδιο της επίθεσης, ωστόσο, δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι Σύροι υπήκοοι ηλικίας 20-28 ετών, τέσσερις εκ των οποίων ζουν από το Δεκέμβριο του 2014 στη Γερμανία, ενώ οι άλλοι έφθασαν στη χώρα στα μέσα του 2015 κι έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Στις εφόδους σε έξι κατοικίες στο Κάσελ, το Ανόβερο, το Έσεν και τη Λειψία συμμετείχαν περίπου 500 αστυνομικοί.

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι το σχέδιο των τρομοκρατών ήταν να πλήξουν τη  χριστουγεννιάτικη αγορά στο Έσεν, που θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα -  πληροφορία, ωστόσο, που δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες γνωρίζονταν από τη Συρία και προσπάθησαν να προσεγγίσουν άλλους πρόσφυγες στη Γερμανία, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Έτσι έφθασε στα ίχνη τους η αντιτρομοκρατική.

Είναι η δεύτερη φορά αυτό τον μήνα που Σύροι συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν επιθέσεις.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκδώσει οδηγία στην οποία σημείωνε με επίταση πως υπάρχουν πληροφορίες ότι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους ή αυτόνομοι δράστες που βρίσκονται πέριξ του στενού κύκλου της οργάνωσης, αναμένεται να δράσουν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM