ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στο Παρίσι η νέα έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών μετά το Brexit

Στο Παρίσι η νέα έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών μετά το Brexit Facebook Twitter
0

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει την έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών από το 2019, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο νικητής αναδείχθηκε μέσω κλήρωσης καθώς Παρίσι και Δουβλίνο ισοψήφησαν στον τελευταίο γύρο με 13 ψήφους.

Το Παρίσι, η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο ήταν οι τρεις πόλεις που πέρασαν στο δεύτερο γύρο για τη διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Υπενθυμίζεται πως εικοσιένα κράτη μέλη της ΕΕ διεκδίκησαν, ενόψει του Brexit, την έδρα τουλάχιστον ενός εκ των δύο ευρωπαϊκών Οργανισμών, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency- ΕΜΑ) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, που σήμερα βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα πρέπει να μετεγκατασταθούν.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως το Άμστερνταμ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο αγώνας διεκδίκησης της έδρας έλαβε ιδιαίτερα έντονη πολιτική χροιά το τελευταίο διάστημα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Politico, «τα λάφυρα» για τους νικητές δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Ειδικά στην περίπτωση του ΕΜΑ με τους περίπου 900 ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους του και δεκάδες χιλιάδες ειδικούς που ταξιδεύουν για να συμμετάσχουν σε συναντήσεις κάθε χρόνο, η ζήτηση για ξενοδοχεία, πτήσεις και υπηρεσίες είναι βέβαιο πως θα συμβάλλει στην τόνωση της οικονομίας της πόλης που θα επιλέγει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM