Οι Παλαιστίνιοι θα παγώσουν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κλείσει το γραφείο της PLO στην Ουάσινγκτον

Οι Παλαιστίνιοι θα παγώσουν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κλείσει το γραφείο της PLO στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
O Σαέμπ Ερεκάτ
0

Οι Παλαιστίνιοι θα παγώσουν τις σχέσεις τους με τι Ηνωμένες Πολιτείες εάν κλείσει η διπλωματική αποστολή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) στην Ουάσινγκτον, προειδοποίησε σήμερα ο Σαέμπ Ερεκάτ.


Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής και γενικός γραμματέας της PLO, δήλωσε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter ότι οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν επισήμως πως αν κλείσει η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία «θα διακόψουμε κάθε επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση».


Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας της αντιπροσωπείας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980, ανέφερε νωρίτερα ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλκι.


Ο Ερεκάτ χαρακτήρισε "πολύ λυπηρή και απαράδεκτη" την απόφαση της Ουάσινγκτον και την απέδωσε στις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Σε μια περίοδο που προσπαθούμε να συνεργαστούμε για να καταλήξουμε σε μια (ειρηνευτική) συμφωνία, παίρνουν τέτοιες αποφάσεις που υπονομεύουν ολόκληρη την ειρηνευτική διαδικασία», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ