Οργή για το βίντεο με τα σκλαβοπάζαρα και τις δημοπρασίες ανθρώπων στη Λιβύη

Οργή για το βίντεο με τα σκλαβοπάζαρα και τις δημοπρασίες ανθρώπων στη Λιβύη Facebook Twitter
0

Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι κατά της δουλείας και της πώλησης μεταναστών ως σκλάβων στη Λιβύη, μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει σοκ σε όλον τον κόσμο μετά τη μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Το ρεπορτάζ του CNN, που έχει αναπαραχθεί από social media, έχει προκαλέσει σοκ στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο. Σε μια σκηνή αυτού του βίντεο που έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο διακρίνονται δύο νεαροί άνδρες. Ακούγεται η φωνή του "δημοπράτη" να λέει: Δύο δυνατά αγόρια για αγροτικές εργασίες... 400... 700. Η δημοσιογράφος του δικτύου εξήγησε ότι οι άνδρες πουλήθηκαν έναντι 1.200 δηναρίων Λιβύης (δηλαδή περίπου 400 δολάρια) ο καθένας.

Ο πρόεδρος της Γουινέας Άλφα Κοντέ, που ασκεί την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης και η κυβέρνηση της Σενεγάλης εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους. Ο πρόεδρος του Νίγηρα Μαχαμαντού Ισούφου ζήτησε να συμπεριληφθεί το θέμα της πώλησης σκλάβων στη Λιβύη στην ατζέντα της συνόδου Αφρικανικής Ένωσης-Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο Αμπιτζάν.

 


Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων και κυρίως της Ομάδας Κατά της Δουλείας και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης στη Λιβύη (CECCL) που ιδρύθηκε με αφορμή αυτό το ρεπορτάζ του CNN, το οποίο δείχνει μετανάστες να πωλούνται σε «δημοπρασίες».


Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η συγκέντρωση ήταν παράνομη και ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί η ταυτότητα των οργανωτών ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες με σκοπό την άσκηση διώξεων.

«Χωρίς να έχει γίνει καμία ανακοίνωση, πολλές ομάδες οργάνωσαν μια διαδήλωση από την πρεσβεία της Λιβύης μέχρι τη δεύτερη διπλωματική αντιπροσωπεία αυτής της χώρας», στο δυτικό Παρίσι, σημειώνουν οι αρχές. Πάντως η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.


Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "Όχι στη δουλεία στη Λιβύη", συγκεντρώθηκαν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα στη Λεωφόρο Φος του Παρισιού, σε μικρή απόσταση από την Πλας ντε λ' Ετουάλ, όπου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Κατόπιν εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κάνουν πορεία μέχρι το προξενείο της Λιβύης.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ