Απεργία της ΓΣΕΕ

H χώρα με την καλύτερη φήμη στον κόσμο είναι φέτος η Γερμανία - «Γκρέμισε» τις ΗΠΑ από την κορυφή

H χώρα με την καλύτερη φήμη στον κόσμο είναι φέτος η Γερμανία - «Γκρέμισε» τις ΗΠΑ από την κορυφή Facebook Twitter
0

Η Γερμανία απολαμβάνει την καλύτερη φήμη από οποιασδήποτε χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο δείκτη του Nation Brands. 


Η Γερμανία αντικατέστησε τις ΗΠΑ ως η χώρα με το καλύτερο «image brand», σύμφωνα με νέα μελέτη που έβαλε στο μικροσκόπιο 50 χώρες.

Η έρευνα του Nation Brands Index (NBI) αποτελεί δείκτη για την κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ισχύ και την ποιότητα της εικόνας κάθε χώρας.


Η Γερμανία έφτασε στην πρώτη θέση από τη δεύτερη θέση που κατείχε το 2016. Οι ΗΠΑ υποχώρησαν από την κορυφή στην έκτη θέση, με τη Γαλλία, τη Βρετανία, τον Καναδά και την Ιαπωνία να καταλαμβάνουν τις προηγούμενες θέσεις.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι η αύξηση των βαθμολογιών της Γερμανίας οφείλεται εν μέρει στις βελτιωμένες αντιλήψεις μεταξύ Αιγυπτίων, Ρώσων, Κινέζων και Ιταλών.

Ιταλία, Ελβετία, Αυστραλία και Σουηδία συμπληρώνουν τη δεκάδα των κορυφαίων.


Η μελέτη υπολόγισε την τελική βαθμολογία διερευνώντας πόσο θετικά έβλεπαν οι άνθρωποι μια χώρα σε έξι κατηγορίες: το λαό της, τη διακυβέρνηση, τις εξαγωγές, τον τουρισμό, τις επενδύσεις και τη μετανάστευση, τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.


Η χώρα της Μέρκελ  ήταν στην πρώτη πεντάδα για όλες εκτός από μία κατηγορία: τον τουρισμό. Eκεί συναντάμε και την Ελλάδα.


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπριελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα, λέγοντας: «Η εικόνα της Γερμανίας δεν στηρίζεται πλέον στην οικονομική μας δύναμη. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε ικανοί για πολλά στον κόσμο».

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ