Μοναδική και υπέροχη, αλλά αποφασίστηκε να την σκοτώσουν

Μοναδική και υπέροχη, αλλά αποφασίστηκε να την σκοτώσουν Facebook Twitter
5

Μια σπάνια λευκή άλκη στη δυτική Σουηδία έκλεψε τις καρδιές όλου του κόσμου τον Αύγουστο όταν κατεγράφη σε βίντεο, αλλά τώρα το μεγαλοπρεπές ζώο είναι αντιμέτωπο με το θάνατο.

Η αστυνομία αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα πως θα δώσει άδεια να την κυνηγήσουν και να την σκοτώσουν καθώς αποτελεί απειλή.

Η άλκη φέρεται να επιτέθηκε σε μια γυναίκα η οποία είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά της. Η γυναίκα τραυματίστηκε, αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Πριν επιχειρήσουν να σκοτώσουν το ζώο, θα γίνει μια προσπάθεια να το τρομάξουν ώστε να φύγει μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε σχεδιάζουν να το πυροβολήσουν, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Arvika Christer Lööf είπε στο περιοδικό κυνηγιού SvenskJakt.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή δεν βγαίνουν έξω επειδή φοβούνται καθώς το ζώο έχει γίνει αρκετά επιθετικό και δείχνει να μην φοβάται τους ανθρώπους.

Δυστυχώς, η φήμη της λευκής άλκης συνέβαλε στο πρόβλημα αυτό καθώς από τότε που εμφανίστηκε έγινε στόχος των περιηγητών και των τουριστών που προσπαθούν να τραβήξουν βίντεο ή φωτογραφίες.

Ο τοπικός φωτογράφος της φύσης Ingemar Petersson δήλωσε ότι είδε κάποτε 20 ανθρώπους να την έχουν περικυκλώσει για μια φωτογραφία. Κάποιοι ισχυρίζονται πως ο λόγος που το ζώο έγινε επιθετικό ξαφνικά είναι επειδή πραγματικά οι άνθρωποι το παρενοχλούσαν συστηματικά και αποφάσισε να αμυνθεί.

Η απόφαση έχει προκαλέσει οργή σε φιλόζωους και οργανώσεις στη Σουηδία.

Ο Hans Nilsson, ο οποίος τράβηξε το βίντεο με το σπάνιο ζώο τον Αύγουστο, είναι θυμωμένος από την απόφαση να σκοτώσουν το ζώο και ξεκίνησε μια on-line καμπάνια για να το σταματήσει.

«Ένα άγριο ζώο δεν θα πρέπει να τιμωρείται με θάνατο γιατί συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα φυσικά του ένστικτα», αναφέρει η καμπάνια η οποία μεταξύ άλλων προτείνει να γίνει μεταφορά της άλκης σε κάποιο καταφύγιο.

 
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όχι ρε 'σεις.. ..κρίμα και άδικο είναι να το σκοτώσουν αυτό το πανέμορφο ζώο.Τι σημαίνει πως θέλουν να το τρομάξουν μήπως και φύγει από την κατοικημένη περιοχή;;; Σιγά μη βγάλει και φτερά να πετάξει μακριά...! Δεν υπάρχει η περίπτωση να το ναρκώσουν και να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, στο φυσικό του περιβάλλον, μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές, σε ένα φυσικό καταφύγιο όπως προτάθηκε; Ελπίζω και εύχομαι οι φιλοζωικές οργανώσεις να καταφέρουν να μην θανατωθεί το ζώο. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι επιτέθηκε σε μία γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά της, δηλαδή, επί της ουσίας ΦΙΛΟΖΩΗ. Εκτός και αν φιλόζωος θεωρείται μόνο όποιος έχει σκυλιά, γατιά και καναρίνια, ενίοτε και βόες... Το θετικό είναι ότι η ίδια είναι καλά στην υγεία της. Θα είχε ενδιαφέρον η προσωπική της γνώμη για το ζήτημα. Υποθέτω πως ούτε η ίδια θέλει να θανατωθεί το ζώο, κάτι που θα ενισχύσει την καμπάνια υπέρ της απομάκρυνσης αντί της θανάτωσης του.
Νοων συμφωνω στο 99% αυτων που λες (ιδιως για ναρκωση και απομακρυνση αντι σκοτωμου), εκει που διαφωνω είναι ότι το γεγονος ότι η γυναίκα είναι καλα δεν σημαινει ότι ο/η επομενος θα είναι(δηλαδη η αντιμετώση του ζωου δεν είναι "τιμωριτικη" αλλα προονοητικη) και η γνωμη της δεν είναι ενδιαφερουσα καθως η συναισθηματικη φιλοζωία δεν είναι κατι το ιδιαιτερο, το θεμα είναι οι φορεις (με τους νομους και τους επιστημονες) να πουν την γνωμη τους και να προτίνουν λυσεις και δεν νομίζω ότι η μετεγκατασταση του ζωου να είναι και τοσο παραλογη (ανθρωπος πατησε στο φεγγαρι...).
Αναφέροντας την γυναίκα που τραυματίστηκε από το ζώο, δεν θίγω ακριβώς την ιδία αυτή καθαυτή, αλλά το φαινόμενο της επιλεκτικής «φιλοζωίας». Ή είμαστε φιλόζωοι ή δεν είμαστε...όσο για το αν ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, μία που το αναφέρεις, επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου... ..κάποια στιγμή, όχι άμεσα, για το συγκεκριμένο ζήτημα θα σκάσει μεγάλο «κανόνι».Και μία που η συζήτηση έχει να κάνει με τα ζώα, τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι πρώτοι (πειραματικοί) κοσμοναύτες ήταν ζώα. Κατά κάποια έννοια, αν όχι κυριολεκτικά, τα ζώα προηγήθηκαν του ανθρώπου...!Για την ιστορία:Οι πρώτοι οργανισμοί που ταξίδεψαν στο διάστημα ήταν φρουτόμυγες και σπόροι καλαμποκιού σε έναν γερμανικό πύραυλο V2 που εκτοξεύθηκε τον Ιούλιο του 1946 από τις ΗΠΑ. Τον αμέσως επόμενο χρόνο ακολούθησε ένας πίθηκος, ωστόσο και οι δύο περιπτώσεις ήταν σε υποτροχιακή πτήση.Η πρώτη τροχιακή πτήση είχε επιβάτη την Ρώσικη σκυλίτσα Λάικα, η οποία έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο ζώο που ταξίδεψε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 3 Νοεμβρίου 1957. Δυστυχώς, η σκυλίτσα δεν κατάφερε να επιβιώσει από το ιστορικό ταξίδι.Δύο χρόνια αργότερα, το 1959 μία μαϊμού ονόματι Μπέικερ ήταν το πρώτο πρωτεύον θηλαστικό που επιβίωσε από ένα ταξίδι στο διάστημα. Ο Μπέικερ γύρισε σώος στη Γη, όπου και έζησε μέχρι το 1984.
Για το ότι οι φρουτόμυγες και τα σκυλιά πήγαν στο διάστημα, μία που το αναφέρεις, επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου... ..κάποια στιγμή, όχι άμεσα, για το συγκεκριμένο ζήτημα θα σκάσει μεγάλο «κανόνι».
Σωστα αυτα που λες για τα ζωα και το διαστημα αλλα η αναφορα στον ανθρωπο είναι επειδη την λυση (να μην σκοτωθει αλλα να μετατοπιστει) την περιμενουμε απο τους ανθρωπους όχι τα ζωα.Βεβαια όσον αφορα για το ότι δεν πατησαμε στο φεγγαρι...δεν σε ειχα για αυτη την αποψη η αληθεια να λεγεται, διαφωνω οπως καταλαβαινεις.