Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ

Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες άνθρωποι που εμπνεύστηκαν από το κίνημα #MeΤοο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, πραγματοποίησαν πορεία χθες στο Λος Άντζελες.


Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χόλιγουντ την ώρα που ο κόσμος του θεάματος βρίσκεται σε μια δίνη αποκαλύψεων και κατηγοριών για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος γυναικών και ανδρών, μετά τις καταγγελίες για τον 65χρονο παραγωγό και μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν στις αρχές Οκτωβρίου.

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, γιατί πράγματι το Χόλιγουντ είναι αυτό που άνοιξε τους κρουνούς», δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times η Ταράνα Μπερκ, συνιδρύτρια της Just Be Inc., μιας οργάνωσης παροχής βοήθειας σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εμπνεύστρια της εκστρατείας με το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


«Είναι όντως συμβολικό να βλέπεις να διεξάγεται αυτή τη διαδήλωση, όχι με αστέρες του Χόλιγουντ αλλά στο Χόλιγουντ», πρόσθεσε.


Το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υπόθεση Γουάινστιν έπληξε αρκετές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Στίβεν Σιγκάλ, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ, ο παραγωγός Μπρετ Ράτνερ, ο επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο Amazon Ρόι Πράις. Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός κωμικός Louis C.K. παραδέχτηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, μια ομολογία που έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ