Η Μαδρίτη ελπίζει ότι οι Καταλανοί δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του Πουτζντεμόν

Η Μαδρίτη ελπίζει ότι οι Καταλανοί δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες του Πουτζντεμόν Facebook Twitter
0

Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Αλφόνσο Νταστίς, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι ο καταλανικός λαός θα αγνοήσει τις όποιες οδηγίες λάβει από την περιφερειακή κυβέρνηση, όταν η Μαδρίτη προχωρήσει στην αναστολή της αυτονομίας της περιοχής.

«Το μόνο που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα διστακτικά είναι να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και το σύνταγμα, αλλά και τους καταλανικούς θεσμούς και να προχωρήσουμε από εκεί», δήλωσε ο υπουργός στο BBC.

«Θα επιβάλλουμε τς αρχές που θα αναλάβουν την διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων της Καταλονίας σύμφωνα με τους καταλανικούς νόμους και κανόνες...Ελπίζω ο καθένας να παραβλέψει τις όποιες οδηγίες σχεδιάζουν να δώσουν γιατί δεν θα έχουν την νόμιμη εξουσία να το πράξουν», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το άρθρο 155 του Συντάγματος, σε μια πολύωρη έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου της Καταλονίας. Η Μαδρίτη θέλει καθαίρεση της αυτονομιστικής καταλανικής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών εντός εξαμήνου.

Λίγο αργότερα, ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε ότι οι κινήσεις της ισπανικής κυβέρνησης για την Καταλονία είναι οι «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φράνκο. Καθώς η κρίση κλιμακώνεται, ο Πουτζντεμόν διαμηνύει ότι ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM