Η Μαδρίτη αφαιρεί την αυτονομία της Καταλονίας - Το Σάββατο η επίσημη απόφαση

Η Μαδρίτη αφαιρεί την αυτονομία της Καταλονίας - Το Σάββατο η επίσημη απόφαση Facebook Twitter
0

Η ισπανική κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία αναστολής της αυτονομίας της Καταλονίας το Σάββατο, αφότου ο Κάρλες Πουτζντεμόν απείλησε να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ανέφερε πως το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας θα συνεδριάσει το Σάββατο για να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος. Το άρθρο αυτό επιτρέπει στη Μαδρίτη να άρει την αυτονομία της Καταλονίας και ορίζει την ανάληψη του ελέγχου της περιοχής από την κεντρική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 155 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της νομιμότητας» στην Καταλονία, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μαδρίτη, επισημαίνοντας «την άρνηση» του Πουτζντεμόν να απαντήσει στα αιτήματά της.

Ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως το κοινοβούλιο της περιοχής θα προχωρήσει στη ψήφιση μίας επίσημης διακήρυξης της ανεξαρτησίας, εάν η Μαδρίτη συνεχίσει την «καταστολή».

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει τον διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας», ανέφερε ο Πουτζντεμόν σε επιστολή που απέστειλε στον Ραχόι.

Σύμφωνα με το BBC, εκφράζονται φόβοι ότι οι εξελίξεις μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή στην περιοχή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM