Νεοναζί αποκηρύσσει το παρελθόν του, αποκαλύπτει πως είναι γκέι και μιλά για τις εβραϊκές ρίζες του

Νεοναζί αποκηρύσσει το παρελθόν του, αποκαλύπτει πως είναι γκέι και μιλά για τις εβραϊκές ρίζες του Facebook Twitter
1

Ένας γνωστός νεοναζί στη Βρετανία, που υπήρξε επιφανές μέλος του ακροδεξιού και φασιστικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», αποκήρυξε δημοσίως το παρελθόν του και τα 40 χρόνια μίσους, ενώ αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και μίλησε για τις εβραϊκές ρίζες του.

Ο Kevin Wilshaw υπήρξε μέχρι πρόσφατα υπέρμαχος της «λευκής υπεροχής» και προωθούσε τις νεοναζιστικές ιδέες του σε διάφορες εκδηλώσεις επί τέσσερις δεκαετίες. Εντάχθηκε στο βρετανικό «Εθνικό Μέτωπο» όταν ήταν 18 ετών και τη δεκαετία του 1980 ανέλαβε την οργάνωσή του. Στη συνέχεια, έγινε μέλος του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Channel 4, ο Wilshaw, αφότου μίλησε για το βίαιο παρελθόν του, δήλωσε πως τα πιστεύω του έχουν πλέον αλλάξει.

Μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε πως είχε σπάσει μια καρέκλα στο κεφάλι ενός ανθρώπου στο Λιντς, σημειώνοντας πως τον είχε προκαλέσει. Επίσης, αρνήθηκε πως είχε επιτεθεί σε μειονότητες, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε δει τέτοιες επιθέσεις.

Σύμφωνα με το Channel 4, τη δεκαετία του 1990, ο Wilshaw είχε συλληφθεί για τον βανδαλισμό ενός τεμένους στο Aylesbury, ενώ φέτος τον Μάρτιο συνελήφθη για αδικήματα φυλετικού μίσους στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος δήλωσε πως εντάχθηκε στην ακροδεξιά επειδή ένιωθε μοναξιά. «Δεν είχα πολλούς φίλους στο σχολείο. Ήθελα να είμαι μέλος μιας ομάδας που είχε ένα σκοπό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αποζητούσε «τη συντροφικότητα».

 


Σχετικά με το πώς αποφάσισε να αποκηρύξει το μίσος, εξήγησε πως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόσφατα βρέθηκε ο ίδιος στη θέση του θύματος. Καθώς άλλοι ακροδεξιοί υποψιάζονταν ότι ήταν ήταν ομοφυλόφιλος, υπέστη κακοποίηση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του.


«Είναι τρομερά εγωιστικό, αυτό που λέω, αλλά είναι αλήθεια. Είδα άτομα να κακοποιούνται, να τους φωνάζουν, να τους φτύνουν στον δρόμο. Αλλά μόνο όταν αυτά απευθύνονται σε σένα, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι είναι λάθος», τόνισε.


Πρόσθεσε πως «σε μία ή δυο περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, έγινα αποδέκτης του μίσους των ανθρώπων στους οποίους ήθελα να ανήκω... Αν είσαι ομοφυλόφιλος, είναι αποδεκτό στην κοινωνία, αλλά όχι γι' αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι αποδεκτό. Και έτσι σε κάποιες περιπτώσεις που υποψιάζονταν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, βίωσα κακοποίηση».


Ακόμη, ο Wilshaw αποκάλυψε ότι η μητέρα του ήταν εν μέρει εβραία, αλλά ο ίδιος, παρά τις ρίζες του, στην αίτησή του για ένταξη στο «Εθνικό Μέτωπο» έγραψε ότι μισεί τους εβραίους και πως «ο πόλεμος εναντίον τους πρέπει να διεξαχθεί σε παγκόσμια κλίμακα για να είναι αποτελεσματικός».


Ωστόσο, μιλώντας στο Channel 4, επισήμανε ότι «ο όρος "οι Εβραίοι" είναι μια παγκόσμια απρόσωπη μάζα ανθρώπων -δεν μπορείς να το προσωποποιήσεις, δεν είναι συγκεκριμένα άτομα. Αυτή η γενίκευση είναι που οδήγησε στη σκόπιμη δολοφονία 6 εκατ. ανθρώπων».

Τώρα, δηλώνει πως νιώθει «σοκαριστικά ένοχος» για το παρελθόν του. «Πραγματικά αισθάνομαι ενοχές. Και όχι μόνο, είναι επίσης και ένα εμπόδιο για να έχω σχέσεις με την οικογένειά μου. Θέλω να απαλλαγώ από αυτό, είναι πάρα πολύ μεγάλο βάρος», είπε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια