Το Συνταγματικό Δικαστήριο μόλις αποφάσισε: Άκυρο το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο μόλις αποφάσισε: Άκυρο το δημοψήφισμα στην Καταλονία Facebook Twitter
1

Άκυρο έκρινε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η Ολομέλεια του Συνταγματικού Δικαστηρίου (TC) της Ισπανίας, κρίνοντας αντισυνταγματικό και μη έγκυρο το σχετικό νόμο τον οποίο ψήφισε το καταλανικό Κοινοβούλιο στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι «ο νόμος αυτός παραβιάζει, μεταξύ άλλων συνταγματικών αρχών, την υπεροχή του Συντάγματος, την εθνική κυριαρχία και την άρρηκτη ενότητα του ισπανικού έθνους».

Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του νόμου στο Κοινοβούλιο διεπράχθησαν «πολύ σοβαρές παραλείψεις της νομοθετικής διαδικασίας», που επηρεάζουν το σχηματισμό της βούλησης της Βουλής, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών να συμμετέχουν στις δημόσιες υποθέσεις μέσω αντιπροσώπων.

Το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι το κράτος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων σε οποιαδήποτε «μορφή ή επικράτεια». Ένα δημοψήφισμα σχεδιασμένο για την «επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας και της ενότητας και την κυριαρχία» μπορεί να προωθηθεί μόνο μέσω  συνταγματικής μεταρρύθμισης.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έτσι είναι. Ελπίζω φυσικά να σταματήσουν πλέον κάτι χαζά ελληνάκια που θέλουν να το παίξουν πολιτικοποιημένοι στο ίντερνετ υποστηρίζοντας χαζά κινήματα και χαζές ιδέες. Αν είναι έτσι να στηρίξουμε την ανεξαρτητοποίηση της Λειβαδιάς, του Έβρου και θα στηρίξω μέχρι θανάτου την ανεξαρτητοποίηση της γειτονιάς μου. *κουνάω περιφρονητικά το κεφάλι*