Μεξικό: Ο υπουργός Δικαιοσύνης παραιτήθηκε για μια Φεράρι

Μεξικό: Ο υπουργός Δικαιοσύνης παραιτήθηκε για μια Φεράρι Facebook Twitter
0

Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μεξικού μετά την αποκάλυψη από ΜΚΟ ότι του ανήκει Φεράρι που είχε δηλώσει σε εικονική διεύθυνση.

 

Ο ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας (σ.σ. αξίωμα που αντιστοιχεί σε αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης) του Μεξικού, ο Ραούλ Σερβάντες, υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα.

 

«Για να μην εμποδιστεί περαιτέρω η επείγουσα προώθηση των νόμων που έχει ανάγκη το Μεξικό, αποφάσισα να υποβάλω στον @EPN (σ.σ. στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο) και στη Γερουσία την αμετάκλητη παραίτησή μου», γνωστοποίησε ο Σερβάντες, πρώην γερουσιαστής του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI), μέσω Twitter.

 

Ο Ραούλ Σερβάντες, εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου, είχε καταχωρίσει τη Ferrari 458 Coupé του 2011 η οποία του ανήκει σε μια διεύθυνση στην Πολιτεία Μορέλος (κεντρικό Μεξικό), μια τακτική που συνήθως χρησιμοποιούν φοροφυγάδες στη χώρα.

 

Αντιμέτωπος με το σκάνδαλο που ξέσπασε, ο δικηγόρος του υπουργού είχε κάνει αρχικά λόγο περί ενός «διοικητικού λάθους» από μέρους της εταιρείας που του πούλησε το αυτοκίνητο αυτό υψηλών επιδόσεων.

 

Η αποκάλυψη έγινε ενώ ο Σερβάντες ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει το αξίωμά του για να αναλάβει επικεφαλής της υπό σύσταση εισαγγελίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η νέα αυτή εισαγγελία θα είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Η δημιουργία της ακολούθησε την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2013, εξαιτίας της πίεσης που άσκησαν στην κυβέρνηση μαζικές διαδηλώσεις.

 

«Δεν έχω καμιά άλλη φιλοδοξία πέραν του να υπηρετήσω τη χώρα μου τίμια, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα», είπε ο Σερβάντες απευθυνόμενος σε μέλη της Γερουσίας.

 

Η προοπτική του διορισμού του Ραούλ Σερβάντες στην ηγεσία της υπό σύσταση εισαγγελίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από μέρους μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολιτικών στο Μεξικό.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM