Τραμπ: Το Obamacare έχει πεθάνει

Τραμπ: Το Obamacare έχει πεθάνει Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Obamacare, ο νόμος ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης που υπήρξε η «ναυαρχίδα» της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ανήκει στο παρελθόν εξαιτίας των ελλείψεών του.


Το «Obamacare, είναι τελειωμένο, έχει πεθάνει, έχει ξεχαστεί» υπογράμμισε από τον Λευκό Οίκο. «Δεν υπάρχει τίποτα πλέον από το Obamacare. Το λέω εδώ και χρόνια, η ιδέα δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, ακόμα και στις καλύτερες μέρες της».


Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε προφανώς στο ψεγάδι της μεγαλόπνοης μεταρρύθμισης του 2010, την αύξηση του ασφαλιστικού κόστους περίθαλψης για τους πολίτες που δεν καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα από τον εργοδότη τους ή δεν εντάσσονται σε δημόσια προγράμματα. Αυτοί οι ασφαλισμένοι λαμβάνουν επιδόματα και επιδοτήσεις προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν το κόστος ασφάλισης, ωστόσο ορισμένοι εξ αυτών είδαν τα έξοδά τους να αυξάνονται εδώ και μερικά χρόνια.


Οι Ρεπουμπλικάνοι, επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, εργάζονται για την εύρεση μιας «βραχυπρόθεσμης» λύσης όπου, όπως ο ίδιος προβλέπει, οι Δημοκρατικοί θα συμμετάσχουν, καθώς την ευθύνη του «λάθους θα φέρουν εκείνοι στην περίπτωση που επικρατήσει το χάος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Η ανατροπή του "Obamacare" εμποδίζεται και από τους ίδιους τους Ρεπουμπλικάνους.Ο Τραμπ, επειδή ο ίδιος θέλει να είναι "νεκρό", το παρουσιάζει και ως τέτοιο.Στην μεθοδολογία αυτή - αν δεν πρόκειται για προβληματική κατάσταση ιδεοληψίας - μοιάζει με τον Τσίπρα και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.Για αυτό και ελάχιστη σοβαρότητα αποδόθηκε στην δήλωσή του κατά την προηγούμενη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι "πάτε καλά, ανακάμπτετε"", όταν τα οικονομικά δεδομένα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.Να δούμε τι θα ακούσουμε αύριο - ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ - μεταξύ των δύο ανδρών.