Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή στο βόρειο Μεξικό

Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή στο βόρειο Μεξικό Facebook Twitter
0

Εκατόν τριάντα δύο κρατούμενοι δραπέτευσαν χθες Δευτέρα μέσω σήραγγας από τη φυλακή Piedras Negras, της πολιτείας Κοαχουίλα στο βόρειο Μεξικό, σύμφωνα με τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Οι κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια σήραγγα πλάτους 1,20 μέτρο και μήκους 297 μέτρα που είχαν σκάψει σε βάθος 2,9 μέτρων κάτω από παλιό ξυλουργείο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η έξοδος της σήραγγας βρέθηκε κοντά σε παρατηρητήριο της φυλακής. Οι κρατούμενοι έκοψαν τα συρματοπλέγματα και ένας ένας βγήκαν από την περίμετρο των φυλακών.


Οι μεξικανικές αρχές επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές των γειτονικών πολιτειών, αλλά και με τις αρχές των ΗΠΑ για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης των κρατουμένων, με τη συνδρομή μεξικανών στρατιωτών, της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των Πεζοναυτών. Σημειώνεται ότι οι αρχές προσφέρουν $15.000 για οποιαδήποτε πληροφορία τις οδηγήσει στον εντοπισμό των δραπετών.


Ο διευθυντής της φυλακής και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακρίθηκαν και βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με απόφαση του μεξικανικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM