Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας στην Ιταλία - Συνελήφθη και ένας δήμαρχος

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας στην Ιταλία - Συνελήφθη και ένας δήμαρχος Facebook Twitter
Μέρος των χρημάτων και των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση. EPA/CARABINIERI
0

Συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας δήμαρχος, συνελήφθησαν στην Ιταλία, κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τη μαφία Ndrangheta, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Η Ndrangheta, που ξεκίνησε αρχικά τη δράση της στην περιοχή της Καλαβρίας, ελέγχει μεγάλο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Αξιωματούχοι ερευνούν την παρείσφρηση της συγκεκριμένης ομάδας στην πολιτική και επιχειρηματική σκηνή στην ιταλική περιφέρεια της Λομβαρδίας. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Edoardo Mazza, ο δήμαρχος της πόλης Seregno, από το κόμμα Forza Italia του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορείται ότι έκανε πολιτικές χάρες σε έναν επιχειρηματία που συνδέεται με τη Ndrangheta.

Συγκεκριμένα, ο Mazza φέρεται να ευνόησε έναν επιχειρηματία στον κατασκευαστικό τομέα -ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί- με αντάλλαγμα ψήφους για την εκλογή του στη δημαρχία, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο δήμαρχος και δύο άλλα άτομα τέθηκαν υπό κατ' οίκον περιορισμό. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Σύμφωνα με τη La Reppublica, δύο ακόμη τοπικοί πολιτικοί αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες.

Σημειώνεται πως η περιοχή της βόρειας Λομβαρδίας είναι μία από τις πλουσιότερες στην Ιταλία και σε αυτή βρίσκονται το Μιλάνο, το Μπέργκαμο και το Κόμο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM