Ερντογάν: Προδοσία το δημοψήφισμα - Οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν επιβάλουμε κυρώσεις

Ερντογάν: Προδοσία το δημοψήφισμα - Οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν επιβάλουμε κυρώσεις Facebook Twitter
0

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έκανε λόγο για πράξη προδοσίας και απείλησε πως οι Κούρδοι θα πεινάσουν όταν η Τουρκία επιβάλλει σχετικές κυρώσεις.

Τα σημερινά σχόλια του τούρκου προέδρου, ήταν από τα σκληρότερα σχετικά με το δημοψήφισμα, το οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια, φοβούμενη ότι θα πυροδοτήσει την αποσχιστική τάση των Κούρδων της χώρας.

Χθες, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναφέρει πως η Άγκυρα μπορεί να λάβει τιμωρητικά μέτρα, που θα αφορούν τα σύνορα και τον εναέριο χώρο, ενάντια στην περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, ως απάντηση στο δημοψήφισμα, ενώ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Ο Ερντογάν είθχε τονίσει πως το «αποσχιστικό» δημοψήφισμα ήταν απαράδεκτο και θα ληφθούν αντίμετρα στην οικονομία, το εμπόριο και την ασφάλεια. 

«Θα εγκαταλειφθούν στην τύχη τους όταν αρχίσουμε να επιβάλλουμε τις κυρώσεις μας. Όταν κλείσουμε τους αγωγούς πετρελαίου το παιχνίδι θα έχει τελειώσει, όλα τα έσοδά τους θα εξαφανιστούν και δεν θα μπορούν να βρουν φαγητό όταν τα φορτηγά μας σταματήσουν να πηγαίνουν στο Β. Ιράκ», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος δεν απέκλεισε ακόμη και στρατιωτική επέμβαση, ενώ τόνισε πως οι Κούρδοι είναι ανίκανοι να σχηματίσουν κράτος. «Δεν έχουν ιδέα πώς να γίνουν κράτος. Θεωρούν ότι είναι κράτος απλώς επειδή το λένε. Αυτό δεν μπορεί και δεν θα συμβεί», επισήμανε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ