Τουρκική Κοινότητα της Γερμανίας: Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας αν και ποιον θα ψηφίσουμε στις εκλογές

Τουρκική Κοινότητα της Γερμανίας: Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας αν και ποιον θα ψηφίσουμε στις εκλογές Facebook Twitter
0

«Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας αν και ποιον θέλουμε να ψηφίσουμε», δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας Γκιοκάι Σοφούογλου, αναφερόμενος στις «οδηγίες» που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στους ομοεθνείς του που ψηφίζουν στη Γερμανία, να μην στηρίξουν τους Χριστιανοδημοκράτες, του Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

«Υπήρξε από τον Ερντογάν μια σύσταση ψήφου για τις εκλογές. Σε αυτή ζητούσε από τους Γερμανούς Τούρκους να μην ψηφίσουν το CDU, το SPD και τους Πράσινους. Παίρνουμε αποστάσεις από οποιαδήποτε μορφή ανάμιξης. Μπορούμε να αποφασίσουμε και θα αποφασίσουμε μόνοι μας εάν και ποιον θέλουμε να ψηφίσουμε. Στη δική μας αντίληψη περί δημοκρατίας, στη Γερμανία το δικαίωμα ψήφου είναι ελεύθερο, μυστικό και ισότιμο», λέει ο Γκιοκάι Σοφούογλου.


Σε συνέντευξή του λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο κ. Σοφούογλου κάνει επίσης λόγο για «θεσμικό ρατσισμό» και διακρίσεις σε βάρος των Γερμανών Τούρκων, οι οποίες, όπως λέει, δεν απασχόλησαν τον προεκλογικό αγώνα όσο οι εξελίξεις στην Τουρκία, για τις οποίες οι Γερμανοί Τούρκοι αισθάνονται συχνά πίεση να απολογηθούν στην κοινή γνώμη.

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας εκτιμά ότι η Άγκυρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προβλέπει ότι ακόμη και αν η κατάσταση βελτιωθεί, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι η χώρα να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν όταν άνοιξαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ