O Μακρόν «στηρίζει» τη Μέι για τις δηλώσεις της σχετικά με το Brexit

O Μακρόν «στηρίζει» τη Μέι για τις δηλώσεις της σχετικά με το Brexit Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι διαπιστώνει προόδους και ανοίγματα στην ομιλία που εκφώνησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για το Brexit νωρίτερα σήμερα στη Φλωρεντία.

Η Μέι ζήτησε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος δύο ετών μετά το Brexit κατά την οποία η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά.


Παρατηρώ προόδους είπε ο Μακρόν, διευκρινίζοντας ότι αφήνει στον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γάλλο Μισέλ Μπαρνιέ, την αποκλειστικότητα των αντιδράσεων.


Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πάντως ότι θα ήθελε ορισμένες διευκρινίσεις όσον αφορά τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία, τις οικονομικές προϋποθέσεις της εξόδου και το ζήτημα της Ιρλανδίας.

Αν δεν διευκρινιστούν αυτά τα τρία σημεία, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Στα δύο από αυτά τα σημεία έγιναν ανοίγματα, επαφίεται στον Μισέλ Μπαρνιέ να μιλήσει για αυτά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM