Σε ρόλο «ρυθμιστή» οι ΗΠΑ για το Κυπριακό

Σε ρόλο «ρυθμιστή» οι ΗΠΑ για το Κυπριακό Facebook Twitter
0

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και τη βούλησή του στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου που έθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΡΙΚ, ο γ.γ. διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών και είναι δεσμευμένες για λύση εντός του πλαισίου του γεν. γραμματέα. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δουλειά που έχει γίνει στις συνομιλίες.

Πριν το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να αναμένονται επισκέψεις στην Κύπρο του κ. Κόεν και πιθανόν άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, για να δουν τι μπορεί να γίνει στο Κυπριακό, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Κόεν αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ