Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με διαγραφές δανείων και παραβίαση των capital controls

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με διαγραφές δανείων και παραβίαση των capital controls Facebook Twitter
0

Στα χέρια του εισαγγελέα αναμένεται να φτάσει αυτή την εβδομάδα το πολυσέλιδο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας « Έθνος» κάνει λόγο για «ντόμινο» εξελίξεων και ανακατατάξεων στον τραπεζικό χώρο και για παραβάσεις από δεκάδες στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο από τα τέλη του 2014 έως και το 2016.


«Στο πολυσέλιδο πόρισμα που αναμένεται να σταλεί τις επόμενες μέρες στις εισαγγελικές Αρχές, περιγράφονται ύποπτες συμπεριφορές από στελέχη, που αφορούν διαγραφές "κόκκινων" δανείων, πωλήσεις στεγαστικών, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και παράκαμψη των capital controls με "όχημα" τους λογαριασμούς μισθοδοσίας», αναφέρει η εφημερίδα.


«Τα ευρήματα αφορούν στις πωλήσεις στεγαστικών δανείων σε φιλικά funds με το ακίνητο να παραμένει στον δανειολήπτη, μετοχοδάνεια που αφού πωλήθηκαν σε funds στη συνέχεια εξαγοράστηκαν από τους κατέχοντες στο 20% της αρχικής αξίας, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά αλλά και παράκαμψη των capital controls με όχημά λογαριασμούς μισθοδοσίας γράφει η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

 

«Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν έρευνες για υποθέσεις προηγούμενων ετών, σημειώνεται ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές.


Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους.
Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως.


Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση.


Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ