O γιος του Τραμπ δεν θέλει προστασία και ψάχνει τρόπους για να απαλλαγεί

O γιος του Τραμπ δεν θέλει προστασία και ψάχνει τρόπους για να απαλλαγεί Facebook Twitter
0

Ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, αναζητεί τρόπους για να περιορίσει ή ν’ απαλλαγεί από την προστασία που του παρέχουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο τέσσερις πηγές που γνωρίζουν του θέμα.

 

Ο Τραμπ Τζούνιορ ζήτησε στα τέλη Ιουνίου να ταξιδέψει οικογενειακώς χωρίς προστασία στο Νασάου (Μπαχάμες). Ωστόσο, την επιθυμία του αυτή, με δυσκολία αποδέχτηκαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του ταξίδεψαν με γιοτ για αρκετές ημέρες, χωρίς την πλήρη προστασία που του παρέχει ο μηχανισμός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

 

Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι το αίτημα για άρση της προστασίας δεν έγινε ενδοϋπηρεσιακά.

 

Οι μυστικές υπηρεσίες δυσανασχέτησαν στην διατύπωση του αιτήματος για το ταξίδι στις Μπαχάμες, σύμφωνα με δύο ανώνυμες πηγές, αλλά ήταν προσωπικό αίτημα του Τραμπ Τζούνιορ.

 

Τώρα, ο Τραμπ Τζούνιορ εμφανίζεται να έχει ζητήσει τον τερματισμό της συνολικής προστασίας που του παρέχουν οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο, αυτό να επιβεβαιώνεται επίσημα. “Προκειμένου να διαφυλάξουμε την ασφάλεια όσων προστατεύουμε, αλλά και των οικογενειών τους, δεν θα επιβεβαιώσουμε σε ποιον την περίοδο αυτή, παρέχεται η προστασία των μυστικών υπηρεσιών,” τόνισε εκπρόσωπος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο CNN.

 

Εκπρόσωπος του Τραμπ Τζούνιορ και του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του CNN για σχολιασμό των εξελίξεων.

 

Ωστόσο, μία απόφαση για την κατάργηση της συνολικής προστασίας του δεν θα ληφθεί για πρώτη φορά. Ο Ρον Ρέιγκαν αρνήθηκε της παροχής προστασίας από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κατά την δεύτερη προεδρική θητεία του πατέρα του.

 

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το σύνολο της προστασίας του Τραμπ Τζούνιορ ανακλήθηκε ή αν θα ανακληθεί. Το δικαίωμα αυτό της προστασίας των μυστικών υπηρεσιών του παρέχεται από τις προβλέψεις ασφάλειας που υπάρχουν για τα μέλη της προεδρικής οικογένειας, ενώ δεν είναι νομικά υποχρεωτικό.

 

Από την άλλη μεριά, έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες για το όριο αντοχής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών να προστατεύουν την προεδρική οικογένεια Τραμπ, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μελών της.

 

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας από την άλλη πλευρά, σχολίασε πως η κατάργηση της προστασίας του Τραμπ Τζούνιορ θα αποτελέσει “μεγάλο ρίσκο” χαρακτηρίζοντας την ως “μια ηλίθια απόφαση.”

 

Οι οικογένεια Τραμπ έχει εκφράσει την επιθυμία της για το σεβασμό των ιδιωτικών στιγμών της, αλλά και για περισσότερο “προσωπικό χώρο,” σύμφωνα με μία από τις πηγές.

 

Τόσο ο Τραμπ Τζούνιορ, όσο και ο αδερφός του Έρικ, είναι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρικτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με μακρόχρονη ιστορία, αλλά και φιλίες που πηγαίνουν χρονικά αρκετά πίσω, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του πατέρα τους. Οι δύο γιοι του προέδρου Τραμπ έχουν σιωπηλά χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, για την εκπαίδευση των στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατά της τρομοκρατίας, μέσω διαφορετικών οργανισμών.

 

Πηγή: CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM