Ερντογάν: Δώσαμε την προκαταβολή για τους S-400

Ερντογάν: Δώσαμε την προκαταβολή για τους S-400 Facebook Twitter
0

Η Τουρκία κατέθεσε την χρηματική προκαταβολή στην Ρωσία για την αγορά των S-400, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Hyrriyet, η οποία δημοσιεύει δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έκανε μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Καζακστάν.

 

« Ο φίλοι μας ήδη υπέγραψαν την συμφωνία για τους S-400. Απ' ό,τι γνωρίζω, έχει ήδη δοθεί η προκαταβολή. Στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία εκχώρησης δανείου από την Ρωσία σε μας. Εγώ και ο πρόεδρος Πούτιν έχουμε πλήρως αποφασίσει επί του θέματος αυτού», επεσήμανε ο Ερντογάν.

 

Εκτός των άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, σχολίασε τα σχετικά δημοσιεύματα δυτικών μμε που έγραψαν ότι η Τουρκία δεν θα αγοράσει τα ρωσικά συστήματα S-400, επειδή δεν είναι συμβατά με τα ραντάρ του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας τα εξής : «Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε για την ελευθερία μας. Εμείς έχουμε την ευθύνη για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και υπεράσπισης της χώρας μας».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ