Γονείς μηνύουν χριστιανικό σχολείο επειδή επιτρέπει στα αγόρια να φοράνε φορέματα

Γονείς μηνύουν χριστιανικό σχολείο επειδή επιτρέπει στα αγόρια να φοράνε φορέματα Facebook Twitter
3

Ένα ζευγάρι χριστιανών ετοιμάζεται να μηνύσει σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας στο οποίο πήγαινε ο γιος τους, αφού τα αγόρια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην τάξη φορώντας φορέματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Telegraph, ο 44χρονος Nigel Rowe και η 42χρονη σύζυγός του, Sally, σταμάτησαν τον 6χρονο γιο τους από το εν λόγω χριστιανικό σχολείο το οποίο ανήκει στην Εκκλησία της Αγγλίας αφού ένας συμμαθητής του ήρθε μια μέρα στο σχολείο με φόρεμα.

Οι δύο γονείς αποφάσισαν ότι ο γιος τους θα συνεχίσει της εκπαίδευσή του από το σπίτι μαζί με τον οκτάχρονο αδελφό του. Να σημειωθεί ότι και ο 8χρονος είχε σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο επειδή κάποια αγόρια στην τάξη επιτρεπόταν να φορούν ρούχα που θεωρούνται κατάλληλα.

Το ζευγάρι πάντως αυτή τη φορά πρόκειται να κινηθεί εναντίον του σχολείου, ισχυριζόμενοι ότι το σχολείο δεν έχει σεβαστεί ότι οφείλουν να γαλουχήσουν τους μαθητές σύμφωνα με τις χριστιανικές αξίες. Το ζευγάρι μπορεί να φτάσει δικαστικά μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο, γεγονός που θα φέρει αλλαγές στο πλαίσιο ευθυνών των σχολείων για τους transgender μαθητές.

Ο κ. Rowe δήλωσε χαρακτηριστικά στους Sunday Times: «Ένα παιδί ηλικίας έξι ετών στην τάξη του γιου μου έρχεται μερικές φορές στο σχολείο ντυμένο ως κορίτσι και άλλες έρχεται στο σχολείο ντυμένο ως αγόρι. Οι ανησυχίες μας εντάθηκαν όταν ο γιος μας επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο λέγοντας ότι ήταν μπερδεμένος ως προς το πώς ένα αγόρι ήταν τώρα και κορίτσι».

Η καθοδήγηση από το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τέτοια ζητήματα αναφέρει ότι οι διεμφυλικοί μαθητές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πρόβλημα, αλλά ως «ευκαιρία εμπλουτισμού της σχολικής κοινότητας και αμφισβήτησης των στερεοτύπων».

Η υπόθεση πάντως φέρεται ότι θα συζητηθεί στο ανώτατο δικαστήριο και ο δικηγόρος του ζευγαριού θα στηριχτεί στον νόμο, ο οποίος επιβάλλει αυστηρά κριτήρια για την αλλαγή φύλου συμπεριλαμβανομένου του ορίου ηλικίας των 18 ετών και ιατρικού πιστοποιητικού. Μια άλλη στρατηγική που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο δικηγόρος της οικογένειας είναι να ισχυριστεί ότι το σχολείο ενεργούσε με τρόπο που ήταν επιζήμιος για την εκπαίδευση των μαθητών του.

«Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα πολύ μικρά παιδιά να αγκαλιάσουν τον διεμφυλισμό, τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια. Η δυσφορία του φύλου είναι κάτι που εμείς ως Χριστιανοί πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αγάπη και συμπόνια, αλλά όχι στη σφαίρα ενός σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» υποστήριξε ο Rowe.

Σημειώνεται, ότι το σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ότι οι όλοι οι μαθητές προστατεύονται από τον νόμο περί ισότητας που ψηφίστηκε το 2010 στη χώρα και ότι εφαρμόζονται πολιτικές για την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών.

Με πληροφορίες Telegraph

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Tο να ξύπνησε ο φίλος, η φίλη ή το φιλαράκι μας και να είπε, «μαμά σήμερα νιώθω λίγο πιο άνετα με την στολή της μπαλαρίνας αύριο βλέπουμε πάλι για αγορίστικα» είναι κάτι που, πράγματι, μπορεί να συμβεί και συμβαίνει, χωρίς καθόλου να σημαίνει ότι οι γονείς ενθάρρυναν -από πριν- μία διαφορετική έκφραση φύλου απ' αυτήν που θεωρούσαν ότι το παιδί τους θα όφειλε να έχει (όσο και υποστηρικτικοί να φαίνονται μετά). ...Το να αρρωσταίνει, όμως, παθολογικά ένα παιδί, επειδή ένα άλλο άσχετο παιδί φόρεσε φούστα/ παντελόνι/ ζιπ κυλότ και να αποσύρονται τελικώς, για τον ίδιο λόγο (!), 2 αδέρφια από την εκπαίδευση, ούτως ώστε να κλειστούν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις "κακές" επιρροές είναι κάτι που εκπορεύεται και δυναμιτίζεται 100% από τους γονείς τους (για να μην μπω και στην διαδικασία να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλες σκέψεις πίσω απ' τις μηνύσεις που να μεταφράζονται σε στερλίνες). Παρεμπιπτόντως, στα "αγοροκόριτσα" μας φαίνεται οριακά ok το ενδυματολογικό ...μην φορέσουν, όμως, και οι γιόκες μας φουστάκι, θα καταστραφεί η πλάσις όλη, μονομιάς!"Καλή τύχη" ή μάλλον ειλικρινή "φώτιση" εύχομαι σ' αυτούς τους γονείς που φοβούνται τον ίσκιο τους και που δημιουργούν εξίσου φοβικά πλάσματα. Αυτό που κάνουν οι κουτοί, κουτοί αυτοί άνθρωποι, δλδ το να κρατήσουν τα παιδιά τους έξω από την κοινωνία στην οποία καλούνται να ζήσουν, δεν μπορεί -καν- να τους διασφαλίσει την βεβαιότητα ότι αυτά δεν θα είναι/ γίνουν trans ή ομοφυλόφιλα ή queer ή οτιδήποτε άλλο. Τί-πο-τα που μπορούν να κάνουν αυτοί δεν θα εμποδίσει κάτι που θα γίνει, αν είναι να γίνει.________________________ΥΓ. Διάλογο ή έμμεσο διάλογο, σε 3ο πρόσωπο, δεν θα ξαναέχουμε κε Αλιόσα. Δεν θα ασχολείστε με το πρόσωπο και τα γραφόμενά μου και δεν θα ασχολούμαι με το πρόσωπο και τα γραφόμενά σας. Εγώ θα το τηρίσω, πλέον, αυστηρά + αμετάκλητα και το ίδιο αναμένω και από εσάς.
«Ένα παιδί ηλικίας έξι ετών στην τάξη του γιου μου έρχεται μερικές φορές στο σχολείο ντυμένο ως κορίτσι και άλλες έρχεται στο σχολείο ντυμένο ως αγόρι. Πηγή: www.lifo.gr»Χωρίς καμία διάθεση και όρεξη αντιπαράθεσης με άλλους χρήστες, απλώς να επεκτείνω τις ευχές περί καλής τύχης σε όλα τα παιδιά. Σε εκείνα που (ίσως) μεγαλώνουν σε φοβικά θρησκευτικά οικογενειακά περιβάλλοντα αλλά και σε εκείνα που διδάχθηκαν από το περιβάλλον τους από 6 χρονών (πρώτη δημοτικού πάνω κάτω…) πως μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως γουστάρουν, φορώντας σήμερα φούστα αύριο παντελόνι και μεθαύριο οτιδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει τα δαιμονικά στερεότυπα και τις καταστρεπτικές νόρμες. Γιατί, να ξύπνησε ο φίλος μας ( ή η φίλη μας;) και να είπε, «μαμά σήμερα νοιώθω λίγο πιο άνετα με την στολή της μπαλαρίνας αύριο βλέπουμε πάλι για αγορίστικα» δεν το νομίζω.Καλή τύχη λοιπόν σε όλους. Χαίρετε.
Η κυρία υποστηρίζει ότι ο μεγαλύτερος γιός της (ο 8χρονος) αρρώστησε και στρεσαρίστηκε (!) επειδή ένα παιδί στην τάξη του φορούσε επίσης φόρεμα."In a video for Christian Concern, a campaign providing legal support to the couple, Ms Rowe claimed her eldest son became "quite ill and stressed" when a child in their eldest son's class wore a dress.She added: "He was under stress partly because of the way he learns as a boy (...ακατάληπτο) – he enjoys being outside – and also the confusion that was caused by having a boy in his class who decided to announce that they were going to have a girl's name and be dressed as a girl."http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/christian-parents-sue-school-allowed-wear-dress-uniform-transphobia-church-enland-a7938926.htmlΓια ποιον λόγο ακριβώς ένα (υποτίθεται) well adjusted παιδί να φτάνει στο σημείο να αρρωσταίνει (!) επειδή ένα άλλο παιδί φοράει φούστα/παντελόνι/ζιπ κιλότ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και δεν ακολουθεί τις τυπικές (κατασκευασμένες) νόρμες που είναι (άκρως) καταπιεστικές; Μήπως οι γονείς του του έχουν δημιουργήσει τις φοβίες που είναι τόσο τυπικές στο "είδος" τους; …Εκπαίδευση των δύο αδελφών στο σπίτι, λοιπόν, για να μην έρχονται σ' επαφή με το "κακό". Καλή τύχη στα παιδάκια εύχομαι, θα την χρειαστούν και δεν φταίνε και σε τίποτε.