Ανησυχητικά στοιχεία: Η Ν. Κορέα ισχυρίζεται πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου

Ανησυχητικά στοιχεία: Η Ν. Κορέα ισχυρίζεται πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου Facebook Twitter
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της Β. Κορέας
0
Ανησυχητικά στοιχεία: Η Ν. Κορέα ισχυρίζεται πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου Facebook Twitter
Στο Τόκιο η είδηση της πυρηνικής δοκιμής προκάλεσε φόβο και ανησυχία


Μετά την χθεσινή επικίνδυνη κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εξακολουθεί να λαμβάνει ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να διοργανώσει περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, ενδεχομένως και ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, αναφέρθηκε πριν από λίγο σε ακρόαση του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα.

Ο κ. Chang Kyung-soo, αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε σημάδια για περισσότερες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Προβλέπουμε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα».

Το υπουργείο άμυνας κλήθηκε από το κοινοβούλιο τη Δευτέρα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που διεξήχθη μία ημέρα νωρίτερα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap αναφέρει ότι το υπουργείο άμυνας της Σεούλ καταμέτρησε επίσης την ισχύ της πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας και την υπολογίζει σε 50 κιλοτόνους. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν παράλληλα ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.


Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, προστίθεται.


Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε χθες την έκτη και πιο ισχυρή από κάθε άλλη πυρηνική δοκιμή της χθες. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε αργότερα ότι δοκιμάστηκε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, σε μια νέα δραματική κλιμάκωση της διένεξής της με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM