Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε στρατιώτες

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε στρατιώτες Facebook Twitter
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης στις Βρυξέλλες (Aris Oikonomou / SOOC)
0

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ξανά οι Βρυξέλλες έπειτα από τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι αστυνομικές αρχές και ο στρατός βρίσκονται επί ποδός καθώς ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτες.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας τονίζοντας ότι φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» δύο φορές κατά την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης «είναι νεκρός» έπειτα από πυρά που δέχτηκε από στρατιώτες.

Ο δράστης πρόλαβε και τραυμάτισε δύο εκ των στρατιωτών στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας αλλά τα τραύματά τους είναι μάλλον ελαφριά στο πρόσωπο και στα χέρια.


«Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος δεν ήταν γνωστός για δραστηριότητες που συνδέονται με την τρομοκρατία», δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου των Βρυξελλών.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Εμίλ Ζακμέν στις Βρυξέλλες. Εκτός από αστυνομικούς, στους δρόμους των Βρυξελλών περιπολούν και στρατιώτες, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που ενισχύθηκαν μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι το 2015 αλλά και στην ίδια τη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές του 2016.

Την ίδια ώρα και με απόσταση λεπτών επίθεση σημειώθηκε και στο Λονδίνο. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά αστυνομικών έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο έχει τεθεί υπό καθεστώς αποκλεισμού. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ