Ολλανδία: Δεύτερη σύλληψη σε σχέση με την απειλή επίθεσης σε συναυλία

Ολλανδία: Δεύτερη σύλληψη σε σχέση με την απειλή επίθεσης σε συναυλία Facebook Twitter
0

Ένας ακόμη άνδρας συνελήφθη στη νότια Ολλανδία, σε σχέση με την απειλή επίθεσης που οδήγησε χθες σε ματαίωση συναυλίας στο Ρότερνταμ, και όπως μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο NOS NEWS, πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη.

Πρόκειται για έναν 22χρονο, ένοικο ενός σπιτιού στην επαρχία της νότιας Ολλανδίας Μπραμπάν, «ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται σε σχέση με την απειλή στο Ρότερνταμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της ολλανδικής αυτής πόλης.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ανακρίνει σήμερα και τον οδηγό του βαν, ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει φιάλες αερίου με το όχημά του κοντά σε έναν χώρο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συναυλία. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος είναι Ισπανός, κρατείται στο Ρότερνταμ, όπου οι αρχές τον σταμάτησαν χθες μέσα στο λευκού χρώματος όχημά του που έφερε ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ισπανική αστυνομία είχε δώσει την πληροφορία στις ολλανδικές αρχές για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον συναυλιακό χώρο, που είναι γνωστός ως Maassilo και όπου επρόκειτο να εμφανιστεί το καλιφορνέζινο μουσικό συγκρότημα Allah-Las. Δικαστική αρχή δήλωσε στο Reuters ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία.

«Η έρευνα συνεχίζεται και ανακρίνουμε τον συλληφθέντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκιζ βαν Νίμβεγκεν. «Προσπαθούμε να διακριβώσουμε την ταυτότητά του», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στον οδηγό του βαν.


Στο φορτηγάκι βρέθηκαν «περί τις δύο» φιάλες αερίου και ο τρόπος που οδηγούσε ο άνδρας ήταν «περίεργος», είπε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να σχολιάσει αναφορές της ισπανικής αστυνομίας ότι ο συλληφθείς είχε καταναλώσει αλκοόλ.


Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, επικαλούμενο πηγές της ισπανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετέδωσε ότι ο συλληφθείς στο Ρότερνταμ δεν έχει διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική τρομοκρατία και ότι οι φιάλες αερίου προορίζονταν για οικιακή χρήση.


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η συναυλία ματαιώθηκε περίπου στις 19:00, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ