Δείτε Live την ολική έκλειψη ηλίου, το εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις ΗΠΑ

Δείτε Live την ολική έκλειψη ηλίου, το εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Εκατομμύρια Αμερικανοί, εξοπλισμένοι με ειδικά γυαλιά, έχουν ήδη αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη ολική έκλειψη του ηλίου εδώ και 99 χρόνια στις ΗΠΑ, που θα είναι ορατή από σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) κατά μήκος μιας λωρίδας που διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες.

«Η μεγάλη αμερικανική έκλειψη», όπως την αποκαλούν, καθώς δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, ούτε από την υπόλοιπη Ευρώπη, έχει κάνει από το Σαββατοκύριακο ήδη αναρίθμητους τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμους να συρρέουν στις πόλεις από τις οποίες θα είναι καλύτερα ορατό το φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος θα κρυφτεί πίσω από τη σελήνη, βυθίζοντας ξαφνικά τη Γη στο σκοτάδι στη μέση της ημέρας για μερικά δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, ήδη από τις 09:05 (τοπική ώρα, 19:05 ώρα Ελλάδας). Η έκλειψη θα είναι ολική 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της Πολιτείας αυτής θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Για όσους δεν θα την δουν από κοντά, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία και διάφορα μέσα ενημέρωσης έχουν προνοήσει σχετικά με live stream βίντεο που θα καταγράψουν λεπτό προς λεπτό το φαινόμενο.  

Η NASA θα μεταδώσει ζωντανά την ολική έκλειψη μέσω των NASA TV και NASA EDGE και εδώ.

 
 

Live αναμετάδοση θα κάνει και το περιοδικό TIME, που ήδη μετρά αντίστροφα τα λεπτά που έχουν απομείνει:

 

Το Facebook δεν έκανε καμία εκτίμηση σχετικά με το πόσοι άνθρωποι αναμένει να παρακολουθήσουν ζωντανά το φαινόμενο, αλλά εκπρόσωπος της εταιρίας σχολίασε στο Business Insider πως «η ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ θα είναι γίνει το σημαντικότερο αστρονομικό γεγονός στην ιστορία των social media». Μάλιστα το δημοφιλές μέσο δικτύωσης, σχεδιάζει να προσθέσει ειδικά για την περίσταση νέα εφέ και φίλτρα στην κάμερα του Facebook, προωθώντας παράλληλα το hashtag #Eclipse2017.

Ειδικοί εκτιμούν μάλιστα πως η συγκεκριμένη έκλειψη ηλίου θα έχει τέτοια απήχηση που θέσει νέα ρεκόρ views και αναρτήσεων στο ίντερνετ. «Θα είναι το πιο φωτογραφημένο και με τα περισσότερα share και tweets γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία», δήλωσε ο Tyler Nordgren, αστρονόμος στο University of Redlands.

To Facebook έχει έτοιμο το σχετικό βίντεο, που θα αρχίσει να παίζει όταν ξεκινήσει η ολική έκλειψη:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ