Οδηγός αποφυγής τρομοκρατικών επιθέσεων με όχημα- Αγάλματα, ζαρντινιέρες, σκαλιά, τα «εμπόδια» των τζιχαντιστών

Οδηγός αποφυγής τρομοκρατικών επιθέσεων με όχημα- Αγάλματα, ζαρντινιέρες, σκαλιά, τα «εμπόδια» των τζιχαντιστών Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Παρότι οι περισσότεροι αναλυτές, ειδικοί και αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας σε χώρες της ΕΕ διαμηνύουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως και αδύνατο να αποφύγει κανείς τις τυφλές επιθέσεις τρομοκρατών με οχήματα σε πεζούς, η Αυστραλία έχει αντίθετη γνώμη.

Οι αρχές της Αυστραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα «οδηγίες» για να αποφευχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις με οχήματα σε πολυσύχναστα μέρη, όπως αυτές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στη Νίκαια, το Λονδίνο, το Βερολίνο και την Ισπανία.


Η κυβέρνηση είχε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό τη σύνταξη μιας έκθεσης για τα προληπτικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν και το έκανε ακριβώς μετά την επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου 2016, όπου σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι.


«Όπως διαπιστώσαμε με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Βαρκελόνη, οι τρομοκράτες εξακολουθούν να βάζουν στο στόχαστρο πολυσύχναστα μέρη», σημείωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.


Ο «οδηγός» που απευθύνεται κυρίως σε οργανωτές εκδηλώσεων και στις τοπικές αρχές, περιέχει εξειδικευμένες συμβουλές ώστε να εκτιμάται ανά πάσα ώρα πόσο τρωτή είναι μια τοποθεσία και να βελτιώνουν την προστασία της.

Ενδεικτικά, στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται το στήσιμο εμποδίων, η τοποθέτηση καμερών και αγαλμάτων, το φύτεμα δέντρων αλλά και η παρουσία υπαλλήλων, ειδικά εκπαιδευμένων ώστε να αντιδρούν γρήγορα σε μια πιθανή επίθεση.


«Μπορούμε ασφαλώς να τοποθετήσουμε τσιμεντένια εμπόδια, καθίσματα, έργα τέχνης, σκαλιά, ζαρντινιέρες. Όλα αυτά θα πρέπει να είναι πολύ διακριτικά», εξήγησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία έχει επίσης βιώσει επιθέσεις σαν αυτές της Βαρκελώνης, ότον περασμένο Ιανουάριο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μελβούρνη όταν ένα αυτοκίνητο τους παρέσυρε σκόπιμα ενώ έκαναν τα ψώνια τους στην πόλη. 

Με πληροφορίες Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ