Γαλλία: Συναγερμός στη Νιμ έπειτα από πληροφορίες ότι κυκλοφορεί ένας ένοπλος

Γαλλία: Συναγερμός στη Νιμ έπειτα από πληροφορίες ότι κυκλοφορεί ένας ένοπλος Facebook Twitter
0

Εκκενώθηκε απόψε ο σιδηροδρομικός σταθμός της Νιμ στη νότια Γαλλία έπειτα από καταγγελίες ότι κυκλοφορούν ένας ή περισσότεροι ένοπλοι, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ.


Γύρω στις 21.15 τοπική ώρα (22.15 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία προειδοποίησε τους επιβάτες να εγκαταλείψουν τον σταθμό. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την εφημερίδα Midi Libre.


Ένας αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την αστυνομία ότι είδε έναν ή περισσότερους ένοπλους άνδρες. Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του σταθμού προτού ξεκινήσει τις έρευνες.


Στον λογαριασμό της στο Twitter, η νομαρχία διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί στο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νιμ», ενώ έκανε λόγο για μια «επιχείρηση ταυτοποίησης στοιχείων αφού έλαβε σήμα για την παρουσία ενός υπόπτου».


Όπως γράφει η εφημερίδα Midi Libre οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούν κι έναν δεύτερο άνδρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συλληφθείς φαίνεται να είχε στην κατοχή του ένα ψεύτικο όπλο, αν και η πληροφορία δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί από τις αρχές.


Νωρίτερα ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί και οι επιβάτες των γαλλικών σιδηροδρόμων διατύπωναν τον πανικό τους με αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον φόβο μιας νέας επίθεσης.


Η εκκένωση του σταθμού έγινε ενώ στη Νιμ ξεκίνησε η Vuelta, ο ποδηλατικός γύρος της Ισπανίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών στην Καταλονία.


Όπως γράφει η εφημερίδα Midi Libre γύρω στις 22.30 τοπική ώρα η κατάσταση φαινόταν να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ