Τρομοκρατική επίθεση στη Φινλανδία: Ο δράστης στόχευε κυρίως γυναίκες, λέει η αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Φινλανδία: Ο δράστης στόχευε κυρίως γυναίκες, λέει η αστυνομία Facebook Twitter
1

Ο 18χρονος Μαροκινός που κατηγορείται ότι σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, είχε βάλει στο στόχαστρό του γυναίκες, υποστηρίζουν οι αστυνομικές αρχές.


«Πιστεύουμε ότι ο δράστης στόχευε ιδίως γυναίκες. Τραυματίστηκαν και άνδρες όταν προσπάθησαν να προστατεύσουν τις γυναίκες, εξήγησε η επιθεωρήτρια Κρίστα Γκράνροθ, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών της Φινλανδίας», σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο νεαρός μαχαίρωσε και σκότωσε δύο γυναίκες, σε μια επίθεση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια από τις φινλανδικές αρχές. Από τους τραυματίες, οι έξι είναι γυναίκες και δύο άνδρες.


Ένας άνδρας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει ένα από τα θύματα και ο άλλος όταν επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη, είπε η Γκράνροθ.


Τα θύματα κατάγονται από τη Φινλανδία, την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι MTV, που δεν κατονόμασε την πηγή του, ο 18χρονος έφτασε πέρσι στη Φινλανδία και ζήτησε άσυλο στη χώρα, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε.


Εκτός από τον νεαρό αυτό, έχουν συλληφθεί άλλοι τέσσερις Μαροκινοί που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ έχει εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν ύποπτο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ