Πώς μία φωτογραφία από την Αθήνα έγινε viral στις ΗΠΑ μετά τη φασιστική συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ

Πώς μία φωτογραφία από την Αθήνα έγινε viral στις ΗΠΑ μετά τη φασιστική συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ Facebook Twitter
0

Οι βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν το περασμένο Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, μεταξύ αντιρατσιστικών οργανώσεων και ακροδεξιών ομάδων, ενόψει μιας συγκέντρωσης υποστηρικτών της «ανωτερότητας της λευκής φυλής», οδήγησαν σε έντονη δημόσια συζήτηση, ειδικά αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν καταδίκασε ρητά τους ακροδεξιούς που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε viral και μία φωτογραφία, που όσοι την ανάρτησαν στο διαδίκτυο υποστήριζαν ότι δείχνει έναν διαδηλωτή του αντιφασιστικού κινήματος να ξυλοκοπεί έναν αστυνομικό. Ο διαδηλωτής φέρεται να φοράει ένα τζάκετ με το λογότυπο της «Αντιφασιστικής Δράσης» (Antifascist Action).

  

Οι χρήστες «μοίραζαν» τη συγκεκριμένη φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο πως «πολλές πλευρές» ευθύνονται για τη βία που ξέσπασε στη Βιρτζίνια - όπως είχε αναφέρει αρχικά και ο Τραμπ.


Ωστόσο, η φωτογραφία δεν είναι από τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ αλλά από μία διαδήλωση στην Αθήνα το 2009, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην πρωτότυπη φωτογραφία δεν υπάρχει το σχετικό λογότυπο στο μπουφάν του διαδηλωτή.


Οι χρήστες που κατηγόρησαν μάλιστα και διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ για «ψεύτικες ειδήσεις» σε ό,τι αφορά την κάλυψή τους για τις συγκρούσεις στη Βιρτζίνια, αποδείχθηκε πως χρησιμοποιούσαν ως αποδεικτικό στοιχείο μία ψεύτικη φωτογραφία.

Σημειώνεται πως μία αντιφασίστρια διαδηλώτρια έχασε τη ζωή της στο Σάρλοτσβιλ, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος. Ο οδηγός φέρεται να είναι υπέρμαχος της «ανωτερότητας της λευκής φυλής» και φιλοναζιστής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ