Ισπανία: Για 8μελή τρομοκρατικό πυρήνα κάνουν λόγο οι αρχές - Σχεδίαζαν επίθεση με φιάλες αερίου

Ισπανία: Για 8μελή τρομοκρατικό πυρήνα κάνουν λόγο οι αρχές - Σχεδίαζαν επίθεση με φιάλες αερίου Facebook Twitter
0

Οι ισπανικές αρχές που ερευνούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, θεωρούν ότι πιθανόν ένας πυρήνας οκτώ ατόμων συμμετείχε σε αυτές, ο οποίος προετοίμαζε επιθέσεις με φιάλες αερίου, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν δήλωσε σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι πιθανό ότι οι τρομοκράτες είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης.

Οι ισπανικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και την έκρηξη που σημειώθηκε την νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ, και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία όπου υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.


Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη δύο ατόμων, ενώ Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στην πόλη Ριπόλ, χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία. Ο οδηγός του βαν που πραγματοποίησε την επίθεση στη Βαρκελώνη διαφεύγει.

Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύκτα είχε σημειωθεί η έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες.

Ο μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Συνδέεται με την ενοικίαση του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελώνης.

«Τώρα προέχει να εξετάσουμε τα στοιχεία της ταυτότητας αυτών των ανθρώπων, να αποδείξουμε τη σχέση ανάμεσα στα διαφορετικά ενεχόμενα άτομα, σε εκείνους που πήραν το βαν και εκείνους που κατάφεραν να διαφύγουν», δήλωσε ο Γιοακίμ Φορν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ