Σεισμός

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα Facebook Twitter
EPA
0

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι μετά την τρομοκρατική επίθεση στην τουριστική καρδιά της Βαρκελώνης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους.

Όλες οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες από σήμερα 18 Αυγούστου έως και τις 20 του μηνός. Ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μεταβεί στη Βαρκελώνη, έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας απέναντι στη «βαρβαρότητα» των τρομοκρατών.

«Δεν είμαστε μόνο ενωμένοι στο πένθος. Πάνω από όλα είμαστε ενωμένοι στην ισχυρή θέλησή μας να νικήσουμε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν τις αξίες και τον τρόπο ζωής μας», είπε, παραμερίζοντας τις παραδοσιακές έριδες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και την αυτονομιστική Καταλονία.

«Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη. Η Λα Ράμπλα θα ανήκει και πάλι σε όλους» δήλωσε από την πλευρά του ο βασιλιάς Φίλιππος. Η δήμαρχος της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι σήμερα σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδος θα διοργανωθεί εκδήλωση με ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

Η τελετή θα λάβει χώρα στην Πλάτσα Καταλούνια, πολύ κοντά στο σημείο όπου ο δράστης της επίθεσης άρχισε τη θανατηφόρα διαδρομή με το ημιφορτηγό του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.

Διεθνή
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ