Σάλος με αστυνομικό έλεγχο στο Τέξας: Έψαχναν επί 11 λεπτά στον κόλπο 20χρονης για ναρκωτικά

Σάλος με αστυνομικό έλεγχο στο Τέξας: Έψαχναν επί 11 λεπτά στον κόλπο 20χρονης για ναρκωτικά Facebook Twitter
0

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα περιπολικού που δείχνει έναν αστυνομικό έλεγχο στο Τέξας. Οι αστυνομικοί, που είχαν σταματήσει μία 20χρονη μαύρη φοιτήτρια για έλεγχο υπό την υποψία κατοχής μαριχουάνας, έψαξαν επί 11 ολόκληρα λεπτά στον κόλπο της για ναρκωτικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Ιουνίου του 2015, σε έναν χώρο στάθμευσης στο Χιούστον. Το επίμαχο βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες ο δικηγόρος της κοπέλας, όταν οι δύο αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάρυναν, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Ο δικηγόρος προχώρησε στη δημοσίευση θέλοντας να δείξει ότι η πελάτισσά του ακολουθεί δικαίως τη νομική οδό και τονίζοντας ότι ο έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε ισοδυναμεί με «βιασμό από αστυνομικό».

 

Μία ομοσπονδιακή αγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο δικηγόρος θέλει έναν ανεξάρτητο εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το 2015 οι αστυνομικοί σταμάτησαν την 20χρονη τότε Charnesia Corley, επειδή φέρεται να προσπέρασε οδηγώντας ένα σήμα στοπ, χωρίς να κόψει ταχύτητα. Την κατηγόρησαν ότι κουβαλούσε μαριχουάνα και την υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο.

Το βίντεο δείχνει την κοπέλα να φορά χειροπέδες καθώς δύο αστυνομικοί ψάχνουν μέσα στο όχημα. Στη συνέχεια ακολουθεί ο σωματικός έλεγχος.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν στο έδαφος, ένας έσπρωξε το κεφάλι της στο κάτω μέρος του αμαξιού και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό της, αφήνοντάς την τελείως εκτεθειμένη στο δημόσιο πάρκινγκ.

Στο βίντεο φαίνεται μία γυναίκα αστυνομικός να φωτίζει με έναν φακό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, έψαχναν για ναρκωτικά στον κόλπο της επί 11 λεπτά.

Η κοπέλα κατηγορήθηκε για κατοχή 0,5 g μαριχουάνας και για αντίσταση κατά τη σύλληψη, και τα δύο πλημμελήματα. Ωστόσο, ο δικηγόρος της τόνισε πως οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ποτέ μαριχουάνα και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν στη συνέχεια από το γραφείο του εισαγγελέα.

Σε δύο από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες, αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκαν. Ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε είπε πως το βίντεο τούς απαλλάσσει από κάθε αδίκημα.

Η εισαγγελέας της κομητείας Harris, Natasha Sinclair, δήλωσε ότι «κανένας σε αυτό το γραφείο δεν υποστηρίζει τον έλεγχο με τον τρόπο που διεξήχθη. Κανένας δεν το εγκρίνει αυτό, κανένας δεν το θεωρεί σωστό. Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. Ωστόσο, οι κακές αποφάσεις, η κακή κρίση μπορεί να μην αντιστοιχούν σε ποινικό αδίκημα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM