Ισπανία: Νέα τρομοκρατική επίθεση τα ξημερώματα στην πόλη Καμπρίλς - Νεκροί οι δράστες

Ισπανία: Νέα τρομοκρατική επίθεση τα ξημερώματα στην πόλη Καμπρίλς - Νεκροί οι δράστες Facebook Twitter
EPA/JAUME SELLART
0

Μία δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην Ισπανία τα ξημερώματα, στο θέρετρο της Καταλονίας Καμπρίλς, λίγες μόνο ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, που άφησε πίσω του 13 νεκρούς και πάνω από εκατό τραυματίες.

Στη δεύτερη αυτή επίθεση, που έγινε περίπου στις 02:00, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, ένα αυτοκίνητο όρμησε κατά του πλήθους σε παραλιακό δρόμο της Καμπρίλς, τραυματίζοντας έξι πολίτες και έναν αστυνομικό. 

Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Έξι πολίτες τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών κάνουν λόγο για ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι οι δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά, ωστόσο λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ήταν ψεύτικες.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το όχημα των δραστών ανατράπηκε και μόλις βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ελεγχόμενες εκρήξεις στο σημείο.  Η τουριστική πόλη Καμπρίλς βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης.

 

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελώνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς. 


Σημειώνεται πως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της, το Amaq. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το άτομο που οδηγούσε το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται πεζή.

Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για πολλαπλές συντονισμένες επιθέσεις. Προτού μπει στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας ο οδηγός με το φορτηγάκι, ένα άτομο σκοτώθηκε σε έκρηξη σε σπίτι σε μια κωμόπολη νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, στο Αλκανάρ, είπε η αστυνομία. Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, οι κάτοικοι του σπιτιού ετοίμαζαν εκρηκτικά.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι είχε συλλάβει δύο άτομα, έναν Μαροκινό και έναν άνδρα από τον βορειοαφρικανικό θύλακα της Ισπανίας, Μαλίγια, παρότι κανείς τους δεν ήταν ο οδηγός στο φορτηγάκι. Πρόσθεσαν ότι η κατάσταση στην Καμπρίλς είναι υπό έλεγχο.


Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πόσα άτομα εμπλέκονται στην πολύνεκρη επίθεση της Βαρκελώνης και στα άλλα επεισόδια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ