Ξενοδοχείο στην Ελβετία ζήτησε από τους «εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα

Ξενοδοχείο στην Ελβετία ζήτησε από τους «εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα Facebook Twitter
EPA/EDDY LEMAISTRE (φωτογραφία αρχείου)
1

Οργή προκάλεσε ένα μικρό ξενοδοχείο στις ελβετικές Άλπεις, το οποίο ανάρτησε μία ανακοίνωση ζητώντας από τους «εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν κολυμπήσουν στην πισίνα. Το Ισραήλ έκανε λόγο για μία «αντισημιτική πράξη» χειρίστου είδους.

Το ξενοδοχείο Paradies στο χωριό Arosa δέχθηκε έντονες επικρίσεις χθες, αφότου ένας εξοργισμένος πελάτης δημοσίευσε μία φωτογραφία με την επίμαχη ανακοίνωση στα social media.

Η ανακοίνωση αυτή έγραφε συγκεκριμένα: «Προς τους εβραίους πελάτες μας. Παρακαλείστε να κάνετε ντους πριν κολυμπήσετε. Αν παραβιάσετε τους κανόνες, θα αναγκαστώ να κλείσω την πισίνα για εσάς. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση».

Η φωτογραφία έγινε viral, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Η υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Tzipi Hotovely ζήτησε «δικαιοσύνη» και κατήγγειλε το περιστατικό ως «μια αντισημιτική πράξη του χείριστου και πιο άσχημου είδους».

Στο μεταξύ, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελβετία απαίτησε «επίσημη καταδίκη» από την ελβετική κυβέρνηση. Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως επικοινώνησε με τον διπλωμάτη και του ξεκαθάρισε πως «η Ελβετία καταδικάζει τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τη διάκριση κάθε μορφής».

Ο οργανισμός τουρισμού της Ελβετίας εξέφρασε βαθιά λύπη για το «ατυχές» περιστατικό. Είπε ακόμη πως το ξενοδοχείο είχε ζητήσει συγγνώμη και αφαίρεσε την ανακοίνωση.

Πάντως, η υπεύθυνη του ξενοδοχείου δήλωσε σε ελβετικά μέσα ενημέρωσης πως «η επιλογή των λέξεων ήταν λάθος», και επέμεινε πως δεν είναι αντισημίτρια. Σε μία συνέντευξη τόνισε πως το ξενοδοχείο έχει πολλούς εβραίους πελάτες και πως άλλοι πελάτες είχαν παραπονεθεί ότι ορισμένοι από αυτούς δεν είχαν κάνει ντους πριν μπουν στην πισίνα. «Έγραψα κάτι αφελές σε αυτή την ανακοίνωση», είπε, ενώ παραδέχτηκε ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε απευθυνθεί σε όλους τους επισκέπτες αντί να ξεχωρίσει τους εβραίους.

Το Simon Wiesenthal Center, μία ΜΚΟ προάσπισης των εβραϊκών δικαιωμάτων, ζήτησε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα κατά του ξενοδοχείου. Σε επιστολή που δημοσίευσε την Τρίτη, ζήτησε να κλείσει το «ξενοδοχείο του μίσους» και να τιμωρηθεί η διοίκησή του, ενώ κάλεσε σε μποϋκοτάζ.

Εκπρόσωπος του ελβετικού οργανισμού τουρισμού ανέφερε πως ορισμένα αλπικά χωριά στην περιοχή γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για υπερορθόδοξους εβραίους, επειδή πολλά ξενοδοχεία σερβίρουν φαγητό kosher και ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Οι εβραίοι επισκέπτες δέχονται καλή μεταχείριση εκεί, είπε, προσθέτοντας ότι ενώ το σκάνδαλο με την ανακοίνωση ήταν «απαράδεκτο», είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως «πρόκειται για μόνο μία κυρία σε αυτό το συγκεκριμένο ξενοδοχείο». «Πρέπει πάντα να βλέπουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις: Αυτό είναι ένα ατυχές περιστατικό», πρόσθεσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια