«Γυναίκες, άνδρες, γκέι» - Πινακίδα τουαλέτας στην Ιταλία προκαλεί αντιδράσεις

«Γυναίκες, άνδρες, γκέι» - Πινακίδα τουαλέτας στην Ιταλία προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία πινακίδα τουαλέτας σε μία ιταλική πανσιόν, η οποία διαχωρίζει τους χρήστες σε γυναίκες, άνδρες και γκέι.

Ο ξενώνας «Le Camporelle di Cavallino» στο Λέτσε της νότιας Ιταλίας, επικρίνεται για αυτή την πινακίδα, που φέρεται να βρίσκεται εκεί μία 15ετία, αλλά μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε στα social media.

Σε μία κριτική στο Tripadvisor, ένας χρήστης έγραψε, μεταξύ άλλων: «Ωραίο, αλλά παραμελημένο, βρώμικες τουαλέτες με γελοίες ενδείξεις: "γυναίκα - άνδρας - γκέι", λες και το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αιτία διάκρισης (μέχρι και ο 10 ετών γιος μου με ρώτησε γιατί προδιορίζεται! Η πινακίδα είναι ειρωνική, αλλά και πάλι διαφωνώ».

«Γυναίκες, άνδρες, γκέι» - Πινακίδα τουαλέτας στην Ιταλία προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter

Ομάδες LGBT έχουν κατηγορήσει την πανσιόν -που συμφώνησε να αφαιρέσει την πινακίδα- ότι μπερδεύει τον σεξουαλικό προσανατολισμό με την ταυτότητα φύλου.

Ο Gianluca Rollo, ο οποίος μοιράστηκε στο Facebook μια ανάρτηση από την οργάνωση LGBT «Liberamente e Apertamente» που αναδείκνυε το θέμα της πινακίδας, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Nuovo Quotidiano di Puglia» ότι η ταμπέλα ήταν εξευτελιστική και παραπλανητική.

Οι ιδιοκτήτες του ξενώνα, από την πλευρά τους, κατηγορούν την προηγούμενη διοίκηση για την κατασκευή της πινακίδας, που πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε πριν από 15 χρόνια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Repubblica, οι ιδιοκτήτες επέμειναν ότι κάλυψαν την πινακίδα όταν πήραν την πανσιόν, οπότε δεν σκέφτηκαν να την αφαιρέσουν. «Έχουμε φιλοξενήσει συχνά ομόφυλα ζευγάρια με τα οποία έχουμε καλές σχέσεις μέχρι που μερικοί έχουν γίνει και φίλοι της οικογένειας», ανέφεραν.

Τέλος, δήλωσαν απογοητευμένοι που η πανσιόν τους συγκεντρώνει τόσο κακή δημοσιότητα, ειδικά γιατί κάποιος ξεσκέπασε και φωτογράφισε μία πινακίδα που δεν ήταν καν δική τους.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ