Δανία: Στις φλόγες δύο περιοχές της Γροιλανδίας- Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και το κάπνισμα

Δανία: Στις φλόγες δύο περιοχές της Γροιλανδίας- Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και το κάπνισμα Facebook Twitter
0

Πυρκαγιές απειλούν περιοχές της Γροιλανδίας όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, μια κατάσταση που ανάγκασε την τοπική αστυνομία να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε δύο ζώνες, στα νοτιοδυτικά.


"Λόγω των σημαντικών πυρκαγιών στα δυτικά παράλια, η αστυνομία της Γροιλανδίας αποθαρρύνει την κυκλοφορία –συμπεριλαμβάνονται η πεζοπορία και το κυνήγι– γύρω από το Νασουτόοκ και το Αμιτσορσούακ", ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.


Οι δύο αυτές ζώνες βρίσκονται κάτω από τον αρκτικό κύκλο. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οι πυρκαγιές θα συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους και τις επόμενες ημέρες.


Οι πρώτες φωτιές ξέσπασαν στις 31 Ιουλίου, σε αυτή την αυτόνομη, δανέζικη νησιωτική περιοχή, η βλάστηση της οποίας αποτελείται κυρίως από τούνδρα.


Σε μία από τις ζώνες που έχουν πληγεί απαγορεύεται από σήμερα (και μέχρι νεωτέρας) το κάπνισμα. Και αυτό γιατί λόγω της έντονης ξηρασίας ακόμη και η παραμικρή σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο δήμος του Καασούιτσουπ.


Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Δανίας BMI, οι καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο ήταν "ακραίες". Ένας μετεωρολόγος, ο Τζον Κάπελεν, έγραψε στις 10 Αυγούστου στο Twitter ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 24,8 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Νούουκ, της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας.


Οι 12 μήνες του 2016 ήταν οι πιο θερμοί που έχει βιώσει η Γροιλανδία από τις αρχές του 1900, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία της θερμοκρασίας της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ