Θα σιγήσει το Βig Ben - Δεν θα χτυπά πλέον η καμπάνα του

Θα σιγήσει το Βig Ben - Δεν θα χτυπά πλέον η καμπάνα του Facebook Twitter
0

Η καμπάνα του Big Ben, του γνωστού πύργου του ρολογιού στο βρετανικό κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ, θα σταματήσει από το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου να χτυπά για τέσσερα χρόνια

Tόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες ανακαίνισης, ανακοίνωσε σήμερα η Βουλή των Κοινοτήτων.


Τα μεγάλα σφυριά που χτυπούν την τεράστια καμπάνα των 3,7 τόννων κάθε ώρα αδιάκοπα εδώ και 157 χρόνια θα αποσυνδεθούν από το ρολόι και θα κλειδώσουν, ενώ με τις εργασίες θα διασφαλισθεί για πολλά χρόνια το ίδιο το ρολόι, αλλά και το σπίτι του, το Ελίζαμπεθ Τάουερ.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, το ρολόι που φιλοξενεί τον Big Ben θα αποσυναρμολογηθεί και κάθε ένας από τους μηχανισμούς του θα εξετασθεί και θα συντηρηθεί, οι τέσσερις δίσκοι του θα καθαριστούν και θα επιδιορθωθούν, το σιδερένιο πλαίσιο και οι δείκτες θα ανανεωθούν.


Ενας από τους δίσκους του ρολογιού θα παραμένει σε λειτουργία για να δείχνει σιωπηλά την ώρα. Θα κινείται με ηλεκτρικό μηχανισμό μέχρι την αποκατάσταση του παραδοσιακού μηχανισμού του ρολογιού.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM