60 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο της Ινδίας - Καταγγελίες για έλλειψη οξυγόνου

60 παιδιά πέθαναν σε νοσοκομείο της Ινδίας - Καταγγελίες για έλλειψη οξυγόνου Facebook Twitter
EPA/STR
0

Τουλάχιστον 60 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε δημόσιο νοσοκομείο στη βόρεια Ινδία, σύμφωνα με αξιωματούχους, εν μέσω καταγγελιών ότι είχε διακοπεί η προμήθεια οξυγόνου λόγω απλήρωτων λογαριασμών.


Σύμφωνα με το BBC, αξιωματούχοι στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές παραδέχτηκαν ότι η προμήθεια είχε διακοπεί αλλά σημείωσαν ότι δεν προκάλεσε αυτό τους θανάτους.


Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως επικράτησε πανικός στο νοσοκομείο, με συγγενείς να προσπαθούν να συνδράμουν καθώς το προσωπικό χρησιμοποιούσε χειροκίνητες αναπνευστικές συσκευές.


Τα περισσότερα θύματα βρίσκονταν στη νεογνική μονάδα ή δέχονταν θεραπεία για εγκεφαλίτιδα.


Οι θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα πέντε ημέρων από τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο Baba Raghav Das, στην περιοχή Gorakhpur. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, οι τριάντα θάνατοι σημειώθηκαν μόνο την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο περιφερειακός αξιωματούχος Anil Kumar, αναγνώρισε ότι υπήρχε «ζήτημα πληρωμών» με τον προμηθευτή, αλλά είπε ότι οι θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από «φυσικά» αίτια, καθώς πολλοί ασθενείς είχαν εισαχθεί σε «σοβαρή» κατάσταση. «Θα λάβουμε περισσότερες φιάλες οξυγόνου απόψε ή αύριο και έχουμε επίσης πληρώσει τα χρέη στον προμηθευτή», δήλωσε ο Kumar.


Η περιοχή είναι μία από τις φτωχότερες στην Ινδία και καταγράφονται εκατοντάδες θάνατοι παιδιών λόγω ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλίτιδας, κάθε χρόνο.


Ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Sidharth Nath Singh απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο τα παιδιά να πέθαναν λόγω έλλειψης οξυγόνου, λέγοντας ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός νεκρών για τον μήνα Αύγουστο στο νοσοκομείο ήταν μεταξύ 19 και 22 κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν είναι σαφές εάν αυτό αφορά μόνο περιπτώσεις παιδιών.


Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στην Ινδία, με ορισμένους να το χαρακτηρίζουν ως μακελειό, μετέδωσε ο ανταποκριτής του BBC.


Η κυβέρνηση του κρατιδίου είπε πως ξεκίνησε έρευνα, ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας ανέφερε ότι παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση.

 Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM