Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από πρόσκρουση λεωφορείου σε σήραγγα

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από πρόσκρουση λεωφορείου σε σήραγγα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 36 άτομα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο προσέκρουσε σε τοίχο μιας σήραγγας ταχείας κυκλοφορίας στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο Xinhua σήμερα.


Το λεωφορείο προσέκρουσε στον τοίχο της σήραγγας στον αυτοκινητόδρομο Σιάν-Χανζόνγκ στην περιφέρεια Σάνσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Πέμπτη, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο αρχές της περιφέρειας.


Δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία ενώ οι εργασίες διάσωσης συνεχίστηκαν. Το λεωφορείο ταξίδευε από την νοτιοδυτική πόλη Σενγκντού στην Λουογιάνγκ, στην κεντρική περιφέρεια Χενάν.

Η Κίνα δεν δημοσιοποιεί στατιστικά στοιχεία για τον ετήσιο αριθμό ατυχημάτων, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε υπολογίσει το 2013 ότι εκείνη τη χρονιά είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα περίπου 250.000 άτομα.

Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να περιορίσει την επικίνδυνη οδήγηση, αλλά η μεγάλη άνοδος ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και οι σχετικά χαλαροί έλεγχοι ικανότητας οδήγησης έχουν δυσχεράνει την προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε δρόμους έξω από τις πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ