Ατύχημα σε αδαμαντωρυχείο που πλημμύρισε στη Σιβηρία- Αγνοούνται 9 άνθρωποι

Ατύχημα σε αδαμαντωρυχείο που πλημμύρισε στη Σιβηρία- Αγνοούνται 9 άνθρωποι Facebook Twitter
0

Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σήμερα μετά το ατύχημα που συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδαμαντωρυχείο στη Σιβηρία, ιδιοκτησίας της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας εξόρυξης, Alrosa, κι ενώ στις εγκαταστάσεις βρίσκονταν 142 μεταλλωρύχοι.


Το ατύχημα έγινε στις 16.30 τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας) στο υπόγειο ορυχείο "Mir", ένα ορυχείο όπου γίνονται εξορύξεις από το 1958 στη Δημοκρατία των Σαχά, την επίσημη ονομασία της Γιακουτίας, στην ρωσική Άπω Ανατολή, σε απόσταση άνω των 4.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.


Αφού ενημέρωσε ότι 151 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο τη στιγμή που πλημμύρισε, η Alrosa αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό κάνοντας λόγο για 142 εργάτες, καθώς 9 μεταλλωρύχοι που είχαν πάρει τον εξοπλισμό τους δεν είχαν τελικά κατέβει στις εγκαταστάσεις.


Στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), περίπου επτά ώρες μετά την πλημμύρα, «οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό 9 ανθρώπων» επισήμανε ο όμιλος σε ένα δελτίο τύπου, υπογραμμίζοντας ότι οι υπόλοιποι εργάτες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.


Δύο μεταλλωρύχοι «με ελαφρά τραύματα» νοσηλεύονται, είπε στο πρακτορείο TASS αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, η Λιουντμίλα Βερμπιτσκάια.


Περισσότεροι από 100 άνδρες των ομάδων διάσωσης επιχειρούν στο αδαμαντωρυχείο. Το νερό που πλημμύρισε τις υπόγειες εγκαταστάσεις προέρχεται από ένα εγκαταλελειμένο λατομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300.000 κυβικά μέτρα νερού.


Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες που προέρχονται από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης όπου διακρίνονται μεγάλες ποσότητες νερού να έχουν πλημμυρίσει μια αίθουσα με γραφεία, όπως και όγκους υδάτων να έχουν καλύψει τους υπόγειους διαδρόμους.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε στην περιοχή τον υπουργό διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ, για να ηγηθεί της επιχείρησης διάσωσης.


Η εισαγγελία της περιοχής ξεκίνησε έρευνα για τον καθορισμό των συνθηκών του ατυχήματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ